Hlavní obsah

V čem zazáříte v tanečních

Právo, Blanka Dvořáková

Sezóna tanečních patří k velmi důležitým obdobím většiny mladých lidí. Zejména dívky mají možnost oblékat se týden co týden do krásných šatů a později se cítit jako princezna v dlouhých róbách na prodloužené. Jaké oblečení zvolit do základních kurzů?

Článek

Módní návrhářka Marie Zelená radí: Pro pány je doporučován tmavší oblek (černý, šedý či tmavě modrý), doplněný košilí ve vhodně zvolené barvě k obleku, motýlkem či kravatou a tmavou společenskou obuví vyžadující výhradně tmavé ponožky. Nepovinné, ale velmi praktické jsou rukavičky.

Slečny se na kurzech budou cítit nejlépe v kratších společenských šatech - koktejlkách. Nic ale nepokazí v sukni se společenským topem či večerními kalhotami s halenkou. K tomu by měly mít společenské barevně sladěné boty či střevíčky v barvě jednoho z prvků na oblečení. Nesmí ale být na moc vysokém podpatku, aby se v nich dobře tančilo.

Správná dáma nikdy nechodí bez punčoch a ne každé sluší šperky. Do kabelky si přidá vše potřebné.

Koktejlky může dívka zvolit jednobarevné, ale nemusí se bát ani výraznějších barev, jednoduchého střihu či více extravagantního, zdobených krajkou, kamínky apod.

Cenově jsou šaty rozlišeny podle materiálu, levněji pořídíte saténové nebo šifonové, o něco více stojí hedvábné. Jsou však lehounké, vzdušné a vždy velmi příjemné na těle.

Podstatné je, aby se v nich cítila dobře a mohla pohodlně tančit. Je dobré pořídit si kousky, které později využijete do divadla či na párty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám