Hlavní obsah

Když matky chtějí vypadat jako jejich dcery

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladé dívky se snaží používat nejrůznější triky, aby vypadaly starší a tak i přitažlivější pro opačné pohlaví. Ženy ve středním věku zase používají různé omlazovací prostředky, aby byly co nejdéle mladé a krásné. Kdy ale přijde přesně doba, kdy ženy začnou odmítat stárnutí a touží po věčném mládí? A jak to pak vypadá, když jsou matky téměř k nerozeznání od svých mladých dcer?

Foto: Profimedia.cz

Modelka Yasmin Le Bonová s dcerou Amber vypadají skoro jako sestry.

Článek

Fenomén, který přeskakuje generaci. I tak by se dala nazvat touha moderních žen vypadat co nejlépe, mít dokonalou pleť a postavu, a pokud možno vůbec nestárnout. Kde se ale tato "posedlost" vzala? Kdy přesně nastala doba,  v níž ženy touží i v padesáti vypadat jako jejich dvacetileté konkurentky?

Foto: Profimedia.cz

Demi Mooreová s dcerou Rumer

Hlavním spouštěčem, který může podle některých odborníků být za zrodem tohoto fenoménu, je plastická chirurgie. Bez ní se totiž můžeme snažit sebevíc, ale čas prostě nezastavíme. Plastiky nabízejí řadu možností, jak sem tam něco vylepšit, zmenšit nebo naopak zvětšit. A řekněme si na rovinu, které ženě by neimponovalo, kdyby přitahovala muže stejně nebo i více než o dvacet let mladší konkurentky.

Foto: Profimedia.cz

Modelka a herečka Jerry Hallová (54) s dcerou Georginou May Jaggerovou (18)

U slavných matek je prostě v dnešní době nepředstavitelné, aby jen tak odešly do ústraní a nechaly dcerám veškerou slávu. Spíše je podle některých odborníků na módu svým způsobem využívají, aby tak zviditelnily samy sebe. Každá matka chce jistě pro své děti to nejlepší, ale pokud je na výslunní již dlouho, může slavnější a úspěšnější dcera s lehkostí převzít její místo.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Joely Richardsonová (45) s dcerou Daisy (18)

Příkladem může být například zpěvačka Madonna, která jako by ve svých 52 letech nestárla. Kromě zpěvu je Madonna v poslední době známá také jako úspěšná návrhářka. A jako obchodní partnerku si vybrala právě svoji třináctiletou dceru Lourdes. Módní kolekce bude určena mladým slečnám a dívkám ve věku od 13 do 24 let.

Zlí jazykové tvrdí, že je to ale jen kvůli tomu, aby Madonna, která je již dlouhá léta sama módní ikonou, lovila mezi mladší generací nové fanoušky.

Foto: Profimedia.cz

Madonna s dcerou Lourdes

Nechme ale zlé jazyky stranou. Je jistě k dobru, když o sebe žena pečuje a vypadá i ve vyšším věku stále krásně. Nic se ale nesmí přehánět. I ženy ve středních letech mají své kouzlo, a nemusí k tomu bezpodmínečně vypadat jako ve dvaceti. Navíc, touha vyrovnat se v kráse a dokonalosti mladším konkurentkám nemusí dopadnout vždycky podle očekávání.

Foto: Profimedia.cz

Simon Le Bon, Yasmin Le Bonová (45) a jejich dcera Amber (20)

Reklama

Související témata:

Související články

Nejodpudivějším mužem roku je Tiger Woods

Zatímco Johnny Depp je nejpřitažlivějším mužem letošního roku, golfista Tiger Woods se stal tím nejméně přitažlivým pro ženské pohlaví. Sportovec získal titul...

Výběr článků

Načítám