Hlavní obsah

Catherine Zeta-Jonesová: Mladíci jsou sobci, proto u mě nikdy neměli šanci

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když si vychvaluje románek s mladším mužem, který prožívá v romantické komedii Sexy 40, kráska z Walesu znovu opakuje, že svého o čtvrt století staršího manžela Michaela Douglase za nic na světě nevymění. Catherine Zetu-Jonesovou totiž přitahují starší muži.

Článek

„Vždycky jsem jim dávala přednost. Vím, že mladí muži jsou hravější a bezesporu pevnější, nemají také žádné předsudky. Na druhé straně jsou ale sobečtí, sebestřední a většinou narcističtí, proto u mě nikdy neměli šanci. Já potřebuji muže, který je citlivý, laskavý, kterého si vážím a mohu se na něj zcela spolehnout,“ svěřuje se čtyřicetiletá Catherine.

A takový Michael Douglas je. K tomu, aby si ji získal, stačila jediná, často citovaná věta: „Rád bych byl otcem vašich dětí.“ „Okamžitě to na mě udělalo dojem. Michael ví přesně, co chce a o čem život je. Dovede být velice tvrdý, ale také neskutečně něžný,“ prozrazuje.

Smyslná „Španělka z Walesu“, jak se jí často přezdívá, je podle odborníků na krásu jednou z nejvíce sexy žen v Hollywoodu: „Její atraktivní vzhled s havraními vlasy, sexy akcent, nádherná postava a inteligence vytvořily neobyčejnou ukázku podivuhodného pokušení.“

Foto: Profimedia.cz

Na opakovanou roli v Zorrovi s Antoniem Banderasem vzpomíná ráda. Naučila se při ní šermovat, zdokonalila si i jízdu na koni.

Odkud se její krása i talent vzaly, sama neví. „Narodila jsem se v malé rybářské vesnici kousek od města Swansea. Maminka Patricie, povoláním švadlena, je Irka a otec David, majitel cukrárny, Velšan. S naším rodokmenem jsme se nedostali dál než k mému prapradědečkovi, a o španělských předcích nikdo nic netuší. Vlastně vůbec nevím, proč tak vypadám. Jediné, co vím jistě, je, že po jedné babičce jsem Catherine a po druhé Zeta,“ vysvětluje.

Už v Británii měla všestranně nadaná herečka řadu zajímavých nápadníků mezi herci i režiséry, po úspěchu v Zorrovi v roce 1998 jí už leželo u nohou celé město stříbrného plátna. Říká se, že získala srdce všech, se kterými kdy spolupracovala, ať už to byl Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Sean Connery, či Liam Neeson. Pak ji Danny DeVito představil svému kamarádovi Michaelu Douglasovi.

Foto: Profimedia.cz

V romantické komedii Sexy 40 se zakouká do sympatického, o devět let mladšího Justina Barthy.

„Od prvního momentu jsem věděla, že je to ten pravý. Byli jsme ale oba natolik zaneprázdněni, že jsme o sobě jen věděli, políbili jsme se poprvé po devíti měsících,“ vzpomíná s tím, že si byli jistě souzeni už proto, že mají ve stejný den - 25. září -narozeniny. Na Silvestra roku 1999 ji Douglas požádal o ruku. „Pětadvacetiletý věkový rozdíl byl pro mě tím nejmenším problémem. Mám-li být upřímná, velice atraktivní byl pro mě i o čtyřicet let starší Sean Connery,“ dodává.

Pokud jde o kariéru, Catherine bude do smrti vděčná za roli Eleny v dobrodružném snímku o Zorrovi (1998), ve kterém okouzlila i svým šermířským uměním. „Šermování je nebezpečné. Meče jsou velice ostré, jejich špička může lehce proniknout do těla. Ale pomohlo mi, že jsem podle všeho v minulém životě byla nejspíš tanečnicí, a šerm je ve své podstatě také tanec. Při natáčení Zorra jsem se zdokonalila i v jízdě na koni a naučila se španělský přízvuk,“ říká.

Michael je schopen se se mnou nezištně podělit o všechno - od slávy až po starost o děti.

Svou neuvěřitelnou vůli a fyzičku dokázala i ve filmech, které natočila mezi porody. Při prvním těhotenství hrála, poprvé se svým slavným manželem, v thrilleru Traffic - nadvláda gangů (2000), před druhým pak natočila své oscarové muzikálové Chicago.

„Synovi bylo teprve čtrnáct měsíců, když jsem začala zkoušet. Po prvním dnu jsem pro bolest nemohla ani sejít ze schodů. Řekla jsem si, že to buď vydržím, nebo musím ještě dnes odejít.“ Po náročném Chicagu čekala Catherine ještě komedie s Georgem Clooneym Neuvěřitelná krutost.

Foto: Profimedia.cz

Na Seana Conneryho, který s ní hrál v krimi thrilleru Past (1999), pěje ódy ještě dnes.

„Ke konci filmování se mi zdálo, že jsem těhotná, ale rozhodla jsem se nejít k doktorovi dřív, než snímek dotočím. Když mi pak lékař moji domněnku potvrdil, řekla jsem to doma Michaelovi. Byl na vrcholu blaha. I já jsem byla moc šťastná. Nechtěla jsem, aby byl Dylan jedináček. Sama mám dva bratry a vyrůstat s nimi bylo moc fajn,“ říká šťastná matka dnes už desetiletého syna a sedmileté Carys a dodává:

Foto: Profimedia.cz

Spokojená rodinka. Dvě ratolesti šťastným rodičům k radosti stačí.

„Nikdy jsem si nemyslela, že můj život bude někdy tak vyvážený, jako je právě teď. Michael mi ho obrátil naruby, ale v tom nejlepším smyslu slova. Je schopen se se mnou nezištně podělit o všechno - od slávy až po starost o děti. Nepřestala jsem mít ambice, kariéra pro mě vždycky moc znamenala, ale daleko důležitější je rodina. Všechno ostatní je jen něco příjemného navíc.“

Čím se může pochlubit

  • Ve čtyřech letech chodila na step, v osmi vyhrála místní hudební soutěž talentů, v jedenácti měla svůj debut v roli Annie v londýnském West Endu.
  • V šestnácti nechala školy, aby se mohla plně věnovat tanci.
  • Je hrdá na své předky. Na svatbě jí zpíval tradiční velšský sbor, její snubní prsten z velškého města Aberystwyth má keltský motiv.
  • Nedávno nechala svým rodičům postavit poblíž rodné Swansea nový dům za dva milióny dolarů.
  • Letos v červnu byla spolu s jezdcem formule 1 Davidem Coulthardem mezi osobnostmi, kterým královna Alžběta udělila prestižní Řád britského impéria.
  • S manželem vlastní byty v Los Angeles, New Yorku, rezidence na Mallorce, v Aspenu a na Bermudách, odkud pochází rodina Douglasovy matky.

Reklama

Související témata:

Související články

Děti slavných jsou skvělým byznysem

Čtyřletá černovlasá okatá dívenka se poněkud strojeně usmívá do objektivu. Obuli ji do ručně šitých minilodiček za tři tisíce dolarů, oblékli do růžových šatů...

Výběr článků

Načítám