Hlavní obsah

Nejdivnější kosmetické procedury: maska ze šnečího slizu i zlatý facelift

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvy v kosmetickém salónu se staly už poměrně běžnou součástí péče o vzhled nejen většiny žen, ale i mnoha mužů. Někdy ale procedury, jež jsou lidé ochotni kvůli kráse podstoupit, vyvolávají nefalšovaný údiv. Krásychtiví klienti neváhají zaplatit tisíce korun například za zlatý facelift či za omlazení ovčí placentou. Jaká je účinnost těchto i dalších netradičních metod, zkoumali odborníci pro server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

I ty nejbizarnější kosmetické procedury mohou být velmi účinné.

Článek

Ty nejprapodivnější novinky v oblasti kosmetiky absolvovala reportérka serveru Daily Mail Alice Smelliová. Zda se díky nim dá opravdu zkrásnět, hodnotil doktor Patrick Bowler, ředitel Court House Clinic a člen Britské asociace kosmetických lékařů.

Facelift obličeje s pomocí 24karátového zlata

Co metoda slibuje: Provozovatelé metody, již vymyslel původem čínský doktor John Tsagaris, slibují fitness bootcamp pro vaši tvář. Takzvaná chrysoterapie používá zlato pro zlepšení elasticity kůže a ozdravení buněk poškozených nezdravým stylem života, například kouřením či častým opalováním.

Postup: Pleť se očistí a pak se prokrví speciálním zlatým dermarolerem. Poté si lékař navlékne na prsty dva zlaté špičaté prsteny a krouživými pohyby jemně masíruje pokožku kolem očí, aby se tak stimuloval oběh.

Pak přichází na řadu masáž dalším prostředkem obsahujícím zlato, který je vmasírován do kůže. Na to se pomocí malých skleněných pohárků vytahují nečistoty z tkáně stejně, jako je tomu například u lymfatické masáže. Tím se zároveň má napomoci vyhlazení vrásek.

Když jsou póry otevřené, přichází na řadu nejzajímavější část - na obličej je aplikována maska z 24karátového zlata. Nakonec je nad hlavu pacienta umístěna LED lampa. Lampy přenášejí nízké světelné impulzy, které aktivují kožní buňky a pomáhají zamezit stárnutí.

Cena: cca 12 000 Kč za 90 minut

Hodnocení odborníka: 9/10 - Je dokázáno, že dermaroler funguje a zlato také může mít prospěšnou funkci.  Dá se očekávat, že kůže se alespoň na nějakou chvíli vypne.

Zmražení tuku

Co metoda slibuje: Metoda zmražení tuku, která se nazývá ZerO2 si klade za cíl zredukovat množství tuku v těle a také celulitidu.

Postup: Léčba kombinuje účinek studeného laseru Zeron, který ochlazuje a ničí tukové buňky, s Carboxy CO2 terapií, injekcemi oxidu uhličitého, které zbavují určité oblasti těla kyslíku a tím zvyšují průtok krve a způsobují nárůst složek podporujících regeneraci kůže.

Cena: cca 4500 Kč

Hodnocení odborníka: 8/10 - Nelze spoléhat na absolutní odstranění tuku bez úpravy jídelníčku a zvýšení pohybu.

Maska ze šnečího slizu

Co metoda slibuje: Klinické zkoušky ukázaly, že hlemýždí sekret obsahuje vysoké množství alantoinu, který hydratuje a zklidňuje podrážděnou pokožku. Dále obsahuje kolagen a elastin, které pomáhají obličej vyztužit a zakulatit a dodají mu mladistvý objem.

Postup: Hlemýždí sliz je používán jako pleťová maska. Lze ho koupit i v nádobce podobné krému, na níž výrobce upozorňuje, že při odběru slizu nebyl poškozen žádný šnek. Procedura se skládá z čištění pleti, tonizace a vstříknutí séra na obnovu buněk. Pak přichází na řadu maska z hlemýždího slizu, která se nechá působit.

Cena: cca 3200 Kč

Hodnocení odborníka: 5/10 - Každý podobný sliz by měl nějaké pozitivní účinky na pleť. Kouzlo je ale hlavně v alantoinu, který má určité hydratační vlastnosti.

Foto: Profimedia.cz

Hlemýždí sliz je prý skvělou maskou na obličej.

Kyselinová pedikůra

Co metoda slibuje: S pomocí kyseliny glykolové se odstraní odumřelá a ztvrdlá kůže a chodidla zůstanou hladká.

Postup: Odborník v gumových rukavicích přiloží obří záplaty namočené v kyselině na chodidla, zabalí nohy do fólie a omotá ručníkem. Působení kyseliny je po celou dobu nebolestivé. Po několika minutách je zábal odstraněn a kosmetička začíná oškrabávat z chodidel odumřelou kůži. Ta, naleptaná kyselinou odchází snadno v podobě obřích hrudek, nohy zůstávají hladké.

Cena: cca 2700 Kč

Hodnocení odborníka: 10/10 - Metodu lze absolutně doporučit. Naředěná kyselina glykolová se používá i v obličejových peelinzích.

Čištění krve

Co metoda slibuje: Metoda slibuje odstranění hlubokých a nežádoucích vrásek s pomocí vlastního léčebného systému těla.

Postup: Pacientovi je odebrána jedna zkumavka krve a vložena do odstředivky, aby se krevní destičky a plazma očistily od zbytku krve. Po patnácti minutách je hotovo a očištěná takzvaná "bohatá plazma" je vstříknuta pacientovi zpět, například do oblasti kolem očí. Může být ale stejným způsobem použita k odstranění hnědých skvrnek a jizviček.

Celou proceduru je nutno provádět pravidelně po dobu tří měsíců. Výsledky mají být viditelné za několik týdnů.

Cena: cca 22 500 Kč

Hodnocení odborníka: 8/10 - Použití tělu vlastních léčebných systémů je chvályhodné, je potřeba ale více vědeckých důkazů, že metoda opravdu funguje.

Omlazení ovčí placentou

Co metoda slibuje: Kůra se nazývá Actistem, což chytře odvádí pozornost od toho, že je v proceduře použita ovčí placenta. Ta obsahuje růstové peptidy, které mají stimulovat kmenové buňky k výrobě kolagenu a elastinu, aby pleť vypadala mladší.

Postup: Pleť je nejprve masírována dermarolerem s milimetrovými jehličkami tak, aby se otevřely póry. Na krev sice nedojde, nicméně procedura není příliš příjemná. Pak je aplikována tekutina s proteinem a placentou a dermarolerem zatlačena do pokožky. Celý proces je opakován třikrát a celkově trvá asi 40 minut.

Dvanáct hodin po proceduře není dovoleno mýt si obličej. Ten sice chvíli vypadá červeně, ale omlazení pleti je znát již brzy po zákroku.

Cena: cca 18 000 Kč

Hodnocení experta: 8/10 - Aplikace s pomocí dermaroleru je chytrá, nicméně u někoho by se mohly po proceduře objevit nežádoucí reakce a podráždění kůže.

Harmonizace pleti a těla špendlíky a jehlami

Anketa

Kterou z procedur byste nikdy nevyzkoušeli?
Zlatý facelift
3,9 %
Zmražení tuku
3,6 %
Šnečí maska
20,7 %
Kyselinová pedikůra
3,2 %
Čištění krve
7,5 %
Omlazení ovčí placentou
57,4 %
Akupunktura obličeje
3,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1030 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Až sedmdesát procent žen má citlivou pleť

Přes 70 procent žen z celé Evropy má problémy s citlivou pokožkou, která se projevuje pícháním, pnutím, pálením, svěděním a častým červenáním. Nejde o projev...

Výběr článků

Načítám