Hlavní obsah

Děti slavných jsou skvělým byznysem

Právo, Vladimír Plesnik

Čtyřletá černovlasá okatá dívenka se poněkud strojeně usmívá do objektivu. Obuli ji do ručně šitých minilodiček za tři tisíce dolarů, oblékli do růžových šatů nejvyhlášenější módní značky. Na webu má svůj blog. A to vše jen proto, že se jmenuje Suri Cruiseová.

Foto: Profimedia.cz

Malá Suri Cruiseová přišla na podzim 2009 na natáčení filmu The Romantics, kde hraje Katie Holmesová jednu z hlavních rolí.

Článek

Ten, koho zajímá, jak se obléká a pro co má slabost dcera hollywoodského hvězdného páru Toma Cruise a Katie Holmesové, může ukojit svou zvědavost na www.suricruisefashion.com. Výčet oblíbených značek mladé supermodelky stojí za to: Baby GAP, Petite Maloles, Little Marc Jacobs and G Juniors a Chloé Kids.

Pozlacené tenisky: jen holčičí, prosím

„Naše malá princezna má pozoruhodně vytříbený vkus,“ chlubí se matka Katie. A otec Tom nikoli bez hrdosti líčil v televizním pořadu moderátorky Oprah Winfreyové, jak to u nich chodí. „Nedávno jí maminka ukázala pozlacené tenisky. Suri se na ně jen tak letmo podívala a pronesla:,Oh, mami, jsou skvělé – ale klučičí!‘ Suri je prostě sladká, ale rázná. Jako její matka.“

Blog si Suri pochopitelně nevede sama. Tom a Katie se holedbají, že jen pokorně zapisují to, s čím se jim svěří. „Samozřejmě, že vše mají pod kontrolou tiskoví poradci. Až bude Suri pět, dostane k ruce svou mluvčí,“ prozrazuje dobrá známá rodičů.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt a malá dcera Zahara nakupují zmrzlinu.

Suri sice razantně udává tón, avšak do popředí se derou další. Shiloh Jolie-Pittová (tři roky), Violet Afflecková (3) a Valetina Pinaultová (2), dcera filmové hvězdy Salmy Hayekové a Francouze Francoise-Henriho Pinaulta. Ta už dokonce ve 14 měsících pózovala v kočárku pro módní časopis.

Foto: Profimedia.cz

Gwen Stefani se svými dětmi - starším Kingstonem a mlaším Zumou (léto 2010)

V diskusních fórech jako www.celebrity-moms.com jim další matky vysekávají komplimenty, časopis OK! pravidelně oslavuje hvězdičky v dětském věku v rubrice Nejlépe oblékaná hollywoodská děvčátka. Mezi chlapci na sebe největší pozornost strhl Kingston Rossdale (3), syn zpěvačky Gwen Stefani, s účesem pankáče.

Lourdes se bez stylistky neobejde

V konkurenci odrostlejších kraluje Lourdes Ciccone, dcera Madonny. Ve videoklipu své matky nazvaném Celebration tancuje v šatech nevěsty a špulí rty nalíčené výraznou rtěnkou – stejně jako Madonna v roce 1984 v klipu Like a Virgin, který tak pohoršil Vatikán.

Lourdes už spolupracuje se stylistkou Deborah Buhnovou. „Ta dívka mi bere dech svým nadáním vycítit, co je a bude módní,“ pěje ódy na svou svěřenkyni. Možná proto, aby mohla ještě lépe rozpoznat, co bude frčet, jí matka darovala kreditní kartu s limitem 15 tisíc dolarů – na měsíc.

Foto: Profimedia.cz

Madonna se svou dcerou Lourdes navštívily v dubnu 2010 vesnici v Malawi, aby podpořily vybudování nové vesnice nového tisíciletí.

Samozřejmě že proslavené matky a jejich dcery „kopou“ za stejné týmy. A tak Kate Mossová vystupuje v reklamě pro Burberry spolu s Lilou Grace (8). Angelina Jolie i Zahara (5) nosí stejné kabelky od Valentina a Lourdes dává – stejně jako Madonna – přednost firmě Versace.

Módní salóny si mnou ruce spokojeností. Cokoli si oblékne či obuje Suri Cruiseová, se v Americe vyprodá během několika dní. Stejnou zkušenost s Lourdes si pochvaluje Donatella Versaceová: „Stala se naprosto jedinečným, skvělým lákadlem.“ Když se Brooklyn Beckham objevil s rodiči na londýnském letišti Heathrow v soupravě od Adidasu, v obchodech se sportovním zbožím vypukla hysterie.

Časopisy platí milióny

Jennifer Lopezová a Angelina Jolie si odjakživa navzájem nic nedarovaly. O tom, že se obě krásky vzájemně nemusejí, si už roky špitají vrabci na hollywoodských střechách.

Do jejich soupeření hlasitě promluvili i potomci. Nejprve Shiloh, dcera Jolie a Brada Pitta, inkasovala před čtyřmi lety od časopisu People čtyři milióny dolarů za své snímky po narození. Rekord jí vydržel dva roky – trumfly ji Max a Emme, dvojčata Jennifer Lopezové. Spojení dvou časopisů People a OK! jim vyneslo šest miliónů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lopezová a Marc Anthony s dvočátky Emmou a Maxem na Malibu (léto 2010)

Angelina si ovšem nenechala nic líbit a odpověděla stejným kalibrem. Ještě když nosila svá dvojčata pod srdcem, uzavřela smlouvu na exkluzivní fotografie a videonahrávky za 14 miliónů. Peníze Angelina a Pitt sice věnovali na dobročinné účely, jisté však je, že obecně jsou děti celebrit opravdu přenáramným byznysem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám