Hlavní obsah

Relaxační techniky, které nás na chvíli přenesou daleko od civilizace

Novinky, Dana Sokolová

Lákají vás daleké kraje, ale z nějakého důvodu si je letos nemůžete dopřát? Pak pro vás máme hned několik tipů na relaxační techniky s vůní dálek a exotiky, které můžete vyzkoušet i u nás v Česku.

Hřejivá mušlí masážVideo: Novinky

 
Článek

Nejedná se o klasické masáže, ale o celou řadu rituálů, které vaše tělo uvolní, kosmeticky ošetří a zároveň vás navozenou atmosférou přenesou do dalekých exotických krajů.

Během dvou hodin hýčkání se přenesete na sluníčkem prohřáté písečné pláže pokryté jiskřivě bílým pískem, do stínu kokosových palem s průzračným mořem plným barevných rybek a korálů. Jak lákavé, že?

Rituál Pacifiku

Inspiraci tato procedura hledala na ostrovech Fidži, na krásných korálových atolech, uprostřed tyrkysových lagun.

Jedná se v podstatě o kosmetické celotělové masáže horkými a studenými mořskými lasturami.

"Důležitým prvkem celé terapie jsou nepřetržitě hřející mořské lastury a plynulý pohyb napodobující hru vln na mořském pobřeží. Tyto tichomořské rituály pomocí tepla, specifických hmatů, jemných energií a pohybů moře pomáhají odstraňovat svalové a energetické bloky," vysvětluje terapeut Martin Srdce z Holmes Place Spa.

A protože se jedná o rituál, jde hned o několik procedur najednou.

Po úvodním osprchování přichází hydratační peeling. Krystalky cukru z cukrové třtiny obsahují přírodní alfa-hydroxidy, jenž mají schopnost odstranit stárnoucí kožní buňky, vyleštit pokožku a uvolnit zanesené póry.

Poté přijde na řadu směs extra panenského kokosového oleje a extraktů z exotických oříšků, medu z Fidži a mateří kašičky, jež pokožku hluboce hydratuje, oživí, ochrání a doslova rozzáří.

Až potom je tělo připraveno na samotnou masáž s horkými mušlemi, která kombinuje termoterapii (léčení teplem) s masáží.

"Teplo sálající z mušlí ohřívá pokožku, která díky tomu lépe vstřebává zvlhčující prostředky a léčivé oleje, a zároveň uvolňuje svalstvo, takže masér může pracovat s hlubšími vrstvami tkáně," vysvětluje Srdce.

Při terapii se používají mořské mušle a panenský kokosový olej z oblasti jihovýchodní Asie a Oceánie. Mořské mušle jsou zahřáté na 38-54°C. Ostatní lastury mají pokojovou teplotu, mohou být i chlazené.

Účinky masáže horkými lasturami

Masáže výborně stimulují krevní oběh a lymfatický systém a mají podobný efekt jako kombinace sauny s masáží. Velikou výhodou oproti sauně je v tomto případě možnost soustředit působení tepla pouze na určité části těla, což zlepšuje působení terapie.

"Tento rituál lze jen doporučit lidem, jež se cítí velmi unaveni, mají pocit zatuhlého svalstva, problémy s bolestmi zad a šíje, se spánkem, koncentrací a jsou pod neustálým tlakem," dodává terapeut.

S mořskými mušlemi jsou spojeny tři procedury: Tokoriki - kosmetické ošetření těla horkými mušlemi, Matamanoa - fidžijská masáž horkými mušlemi a Mantangi - kosmetické ošetření obličeje a dekoltu horkými mušlemi.

Regenerační dilo zábal v banánových listech z tichomořských ostrovů

Další možností, jak se uvolnit, vyživit pokožku a skutečně si odpočinout nabízí tradiční zábal v banánových listech ze souostroví Fidži, jež je předáván tamními kráskami z generace na generaci již více než 2000 let.

Tělo je nejprve vykartáčováno přírodními kartáči a pak natřeno speciálním dilo máslem.

"Do dlaní, na chodidla, na hrudník, pod ramena a na stehna vám budou vloženy horké lávové kameny. Poté vás zcela zabalíme do banánových listů. Zábal tělo zcela uvolní a promění vaši pokožku na hedvábně jemnou," říká terapeut Petr Coka.

Zábal je ideální pro všechny typy kůže, zvláště pro problematickou, citlivou nebo jinak podrážděnou pokožku, ale také po depilaci chloupků, opalování či ozařování kůže. V každém případě významně přispívá k detoxikaci organismu.

Zábalem však nic nekončí. Terapeut se totiž věnuje i ošetření vlasů a vlasové pokožky.

"Aplikuje masážní olej pomocí kokosové misky, přičemž začíná v oblasti „třetího oka“ a postupuje po vlasové linii na obou stranách. Cítíte, jak olej krásně prosakuje k vaší šíji. Terapeut jemně masíruje pokožku hlavy, krk a ramena. Po patnácti minutách je vaše tělo rozbaleno z banánových listů a zbývající dilo máslo se vetře do pokožky. Celá procedura trvá přibližně hodinu," dodává Coka.

Zábal zpomaluje stárnutí a stimuluje tvorbu kolagenu. Pokožka zůstává déle jemná, pružná a vláčná. Gel z palmy dilo pomáhá zrychlit hojení kožních vad a poškození, jako jsou spáleniny, vrásky, jizvy, ekzémy či jaterní skvrny a zároveň celkově zklidňuje a zlepšuje stav pleti. Celá procedura je spojena výlučně s čistě přírodní kosmetikou.

Foto: Profimedia.cz

Bambusová masáž

Bambusová masáž

Při této masáži jsou využívány různě dlouhé bambusové tyče a originální bambusový olej, který má vyživující, regenerační a hojivé vlastnosti.

Tuto masáž lze doporučit ženám, které trápí celulitida a otoky či bolest páteře a ztuhlost svalů. Muži ji pak ocení, jelikož stimuluje nervová a svalová vlákna.

Každý bambus je speciálně určen pro danou část těla, díky čemuž je maximalizována míra vyvíjeného tlaku. Bambusová masáž uvolňuje energetické blokády těla, stimuluje krevní oběh a cirkulaci lymfy, odstraňuje bolesti páteře, uvolňuje napětí a ztuhlost svalů.

Kosmetické účinky se pak projeví i v oblasti obličeje (odstraňuje tzv. druhou bradu, drenážuje obličej).

Reklama

Související témata:

Související články

Masáže uleví tělu a povzbudí mysl

Zapomeňte na nevlídné počasí za oknem a zajděte si na příjemnou masáž. Vůně, hudba a útulný interiér v relaxačním studiu navodí již při vstupu tu pravou...

Výběr článků

Načítám