Hlavní obsah

Vykrojené plavky podle Borata vzbuzují ovace, ale i pohoršení

Novinky, Dana Sokolová

Žádné plavky doposud nevzbudily tolik emocí, jako už tři roky módní monokini - velmi vykrojené dámské jednodílné plavky, u kterých je spodní díl spojen s horním jen úzkým proužkem látky. Pro někoho jsou tyto plavky symbolem ženskosti, pro jiného ukázkou naprostého nevkusu a kýčovitosti přirovnaného k plavkám, jež proslavil komik Borat.

Článek

Rozruch v kontroverzních plavkách vzbudila minulé léto herečka Cheryl Coleová, která se ve velmi vykrojených monokinách procházela po plážích na jihu Francie. Přestože podle některých vypadala jako bohyně, většina médií ji přirovnala k postavě kontroverzního komika Borata.

Monokini přitom stály 450 liber (9000 Kč), jelikož je vytvořila velmi populární anglická návrhářka Melissa Odabashová, jejíž plavky obléká většina topmodelek i světových hvězd jako je Cindy Crawordová, Lindsey Lohanová, Paris Hiltonová či Rihanna.

Foto: Profimedia.cz

Jim Carrey se zřejmě také inspiroval filmem Borat. Při procházce s přítelkyní si od ní půjčil plavky a bavil tak široké okolí.

"Monokini jsou sice střihově zajímavé, ovšem ani pro tělo ženy nejsou přirozené a mohou ženám způsobovat problémy se zády. Navíc ani při opalování nevytváří na těle příliš pěkné obrazce. Chtějí-li je tedy ženy nosit, pak raději až za soumraku," radí odborníci pro Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Monokini prezentované světovými návrháři na Miamy Fashion weeku

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám