Hlavní obsah

V desítce nejkrásnějších žen světa jsou i sexy šedesátnice

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoročně mnoho více či méně známých agentur či módních časopisů volí nejkrásnější muže a ženy světa. Jedni hodnotí styl oblékání, jiní zase krásu. Na přirozenou krásu a sexappeal se zaměřil také jeden z posledních průzkumů. Oděvní firma Wizard Jeans nechala sestavit žebříček deseti nejkrásnějších žen světa podle jejich fotografií zveřejněných v uplynulém roce.

Článek

Podle Sally Allenové z Wizard Jeans, která se přirozenou krásou a vizáží těchto žen zabývala po celý rok, je nejkrásnější šestatřicetiletá španělská herečka Penélope Cruzová. Za ní se na druhém místě objevila německá modelka Claudia Schifferová a na třetím místě herečka Kristin Scottová Thomasová.

Foto: Profimedia.cz

Penélope Cruzová

I když tyto krásky mají ještě do důchodu daleko, zahanbit se nedaly ani ostřílené herecké veteránky, které se i vzhledem ke svému věku dokázaly se svou vizáží probojovat do top desítky nejkrásnějších žen světa.

Foto: Profimedia.cz

Claudia Schifferová

Na čtvrtém místě skončila půvabná jordánská královna Rania. Na páté pozici se pak umístila jedna z výše zmiňovaných "hereckých veteránek", šestašedesátiletá Catherine Deneuveová, hned za ní se na šesté pozici objevuje další ostřílená herečka Helen Mirrenová.

Foto: Profimedia.cz

Kristin Scott Thomasová

Sedmou pozici pak obsadila nejmladší členka top desítky Charlize Theronová. Osmou a devátou pozici získaly herečky Kate Beckinsaleová a Natascha McElhoneová. Celou desítku pak s elegancí uzavírá nestárnoucí dvojnásobná babička Sophia Lorenová.

Sally Allenová k tomu dodala: "Jak kdosi řekl, rozdíl mezi hezkým a krásným je ten, že hezké věci jsou dočasné, ale krása je věčná."

Desítka nejkrásnějších žen světa podle Wizard Jeans
1. Penélope Cruzová, 36 letŠpanělská herečka, celým jménem Penélope Cruz Sánchez, vystudovala baletní školu, mluví plynně čtyřmi jazyky: španělsky, italsky, francouzsky a anglicky.
2. Claudia Schifferová, 39 letPůvodně chtěla být právničkou. Stále patří mezi pět největších supermodelek na světě. S manželem čekají třetí dítě.
3. Kristin Scott Thomasová, 49 letBritská herečka, zazářila ve filmech Anglický pacient, Zaříkávač koní nebo Gosford park.
4. Jordánská královna Rania, 39 letPůvodním jménem  Al-Yassin, narodila se v Kuvajtu. Na Americké univerzitě v Káhiře získala bakalářský titul v oboru obchodní administrativa.
5. Catherine Deneuveová, 66 letVlastním jménem Catherine Dorléac, narodila se v Paříži. Na Berlinale v roce 1998 získala Zlatého medvěda za celoživotní dílo.
6. Helen Mirrenová, 64 letPatří mezi nejuznávanější herečky v Británii i ve světě. Za svoji dosavadní kariéru získala celkem 62 cen a 44 nominací.
7. Charlize Theronová, 34 letHerečka a modelka, narodila se v Africe. V roce 2000 byla zařazena do padesátky nejkrásnějších žen světa.
8. Kate Beckinsaleová, 36 letNarodila se do herecké rodiny. Zahrála si ve velkofilmech Van Helsing, Pearl Harbor nebo Letec.
9. Natascha McElhoneová, 40 letHerečka, začínala v divadle. Hvězdu filmového plátna z ní udělaly role ve filmech Truman Show a Ronin.
10. Sophia Lorenová, 75 letVyrůstala v chudých poměrech jako nemanželské dítě. V herecké branži stále platí za sexuální symbol.

Reklama

Související témata:

Související články

Ideální muž by rozhodně neměl být dokonalý

Z většiny dosavadních průzkumů vycházelo, že za nejpřitažlivější muže jsou považováni černovlasí, modroocí, upravení dlouháni. Ovšem nejnovější studie...

Výběr článků

Načítám