Hlavní obsah

Trenky, boxerky, nebo slipy? Věčné dilema

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podobně jako dívky či ženy řeší v obchodě s prádlem dilema: tanga, nebo obyčejné kalhotky, i muži mají téma k rozhodování. Trenky stažené do gumy s volnými nohavičkami, obepnuté boxerky, nebo gumičkami zdrhnuté slipy?

Článek

Pamatujete ještě období tělocviku na základních školách, kdy dívčí zadečky byly upnuté do asexuálních modrých trenek a chlapci zase excelovali v rudých bombarďácích s nohavicemi bez gumičky do půli stehen? Málokterý módní návrhář by před pětadvaceti, třiceti lety tušil, že tyto rudé gatě budou předobrazem trendy trenýrek 21. století.

Z tělocvičen a pláží do pánského šatníku

Na trhu se zhruba desetiletí udržují takzvané trenýrky nebo boxerky, prádlo, které svým střihem spíše patřilo na plovárny, mezi surfovou mládež či do tělocvičen. I českým mužům chvíli trvalo, než změnu v nabídce prádla zaregistrovali a začali si na ni pomalu zvykat.

Jak potvrdil pětatřicetiletý Zdeněk: "Střih volných trenýrek se mi samozřejmě líbí více než klasické slipy, které vás ze všech stran škrtí a navíc nejsou ani příliš estetické. Je ale pravda, že jsem si musel chvíli zvykat právě na hodně volný pocit zvláště zespoda nohavic, kdy do trenek fouká.

I když trenky nejsou tak pevné jako klasické slipy, rychle - asi do měsíce - jsem si na ně zvykl. Nyní už prosím všechny v rodině, když už mi chtějí kupovat vánoční dárek v podobě spodního prádla, ať raději volí trenky. Slipy už si nenavléknu."

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista David Beckham je tváří spodního prádla Armani

Lékaři také doporučují trenýrky, neboť tolik neškrtí: "Samozřejmě záleží na každém chlapci či muži, jak se v čem cítí. Pokud si muž zvolí takzvané boxerky a bude mu v nich dobře, nechť se neomezuje a obléká si právě je. Sportovci by zase ve svém zájmu měli při sportovních výkonech oblékat přesně padnoucí prádlo, ať kvůli prevenci zranění, nebo kvůli pohodlí. V běžném životě ať si oblékají, co chtějí."

Variací na trenky, ale v upnutější podobě, jsou boxerky. Mají polodlouhé nohavičky, jsou upnuté a největší jejich výhodou je, že jsou bezešvé. Jediným negativem je vyšší cena.

Anketa

Jaké prádlo se vám na mužích více líbí?
1. Slipy
7,6 %
2. Trenýrky zvané boxerky
84,3 %
3. Tanga
3 %
4. Jiné
2 %
5. Žádné
3,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19811 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám