Hlavní obsah

Naomi Campbellová: Nehodlám být rukojmí své minulosti

Právo, Tomáš Loskot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbila služku, napadla policistu, podrápala obličej své kamarádky. Jako smyslů zbavená se někdy chová britská supermodelka Naomi Campbellová (39). Nikoho proto nepřekvapilo, když se počátkem března roznesla zpráva, že napadla řidiče, který ji vezl v luxusním voze po newyorské čtvrti Manhattan.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Naomi Campbellová

Článek

O to víc udivilo, když se údajná oběť, řidič Cadillacu Escalade Miodrag Mejdina, najednou rozvzpomněl, že se vlastně nic nestalo. Ačkoli nejprve na policii tvrdil, že ho manekýna udeřila zezadu do hlavy s takovou vervou, že se praštil hlavou o volant a pod pravým okem mu vyskočil „monokl“, po několika dnech bylo vše jinak.

„Až příliš jsem se rozzlobil a popis celé události přehnal... Celá událost se příliš nafoukla a já se paní Campbellové omlouvám za problémy, které vznikly,“ oznámil 27letý řidič.

Pikantní je, že Mejdina dříve pracoval pro ruského oligarchu Vladislava Doronina, jehož si problémová kráska údajně měla brát. Ovšem jak na tom tito dva jsou, není jasné: zatímco server home.nzcity tvrdí, že oba se v tichosti už před časem rozešli, podle ruských médií naopak právě Doronin „zařídil“, že Naomi už dlouho bezdětná nebude, neboť prý spolu čekají dítě. Dokonce se snad už i pod cizím jménem zapsala na moskevskou elitní kliniku, kde chce rodit, a cvičí těhotenskou gymnastiku.

„Vlad a Naomi se rozhodli, že porod proběhne v Moskvě, ale pod dohledem zahraničních specialistů,“ má radostnou událost za hotovou věc zdroj serveru Lifeshowbiz.ru.

Foto: Profimedia.cz

Naomi Campbellová s miliardářem Vladislavem Doroninem

Nechce být rukojmím minulých hříchů

Možná i proto přijala věčná potížistka vyžehlení incidentu s řidičem se zřejmou úlevou. „Velmi tvrdě jsem usilovala o vylepšení své pověsti pošramocené hříchy z dřívějška a už nehodlám být rukojmím své minulosti. Snažím se jednat s úctou ke všem a jsem ráda, že se řidič omluvil. Chtěla bych, aby posledních několik dní bylo už konečně za mnou a já šla dál,“ stojí v prohlášení, které kakaová kráska vydala.

K sypání popelu na hlavu má divoká dlouhonohá kočka, jak se jí ve světě módy někdy přezdívá, důvod. Kromě své nesporné krásy se totiž do vědomí veřejnosti zapsala výstřelky, které rozhodně ani v případě leckdy bouřlivého světa modelingu nejsou zcela běžné.

V roce 2000 skončila u soudu v kanadském Torontu pro napadení své asistentky. Té nakonec zaplatila nezveřejněný finanční obnos a slíbila, že absolvuje kurzy sebeovládání.

Foto: Profimedia.cz

Naomi Campbellová

Roku 2005 v římském hotelu Eden napadla herečku a svou dobrou přítelkyni Yvonne Scióvou. Ta se provinila tím, že si „drze“ dovolila obléci stejné šaty jako Campbellová. Tu to rozzuřilo natolik, že se na nešťastnou herečku vrhla, zasypala ji vulgárními nadávkami a podrápala v obličeji. Vše vyřešilo až mimosoudní vyrovnání a odškodnění ve výši 390 tisíc dolarů (zhruba 7 420 000 Kč).

Nedobře dopadla i modelčina pomocnice v domácnosti Gaby Gibsonová, která obvinila modelku z ublížení na těle a dalšího šikanování. Campbellová se neovládla, když nemohla najít své černé džíny, a k přiznání ke krádeži se služku snažila „přemluvit“ ručně. I tentokrát vše vyřešilo blíže neupřesněné odškodné.

Krev tekla při konfliktu s další domácí pomocnicí Anou Scolavinovou. Tu roku 2007 Naomi udeřila mobilem tak silně, že muselo přijít na řadu chirurgické šití a čtyři stehy.

Umí zabrat

Soud už se s výstřední modelkou nemazlil a napařil jí pět dní veřejných prací ve skladišti komunálních služeb na Manhattanu, kde musela zametat a mýt záchody. „Opravdu makala a kontrolora se ptala, jak jí to jde. Řekl jí, že je pilnější než někteří z běžných zaměstnanců,“ pěli na ni ale chválu kolegové.

Ani tento trest však krasavici nezkrotil. V červnu 2008 neudržela nervy na uzdě, když nemohla na londýnském letišti Heathrow najít své zavazadlo. Kopala a plivala na policisty, kteří ztrátu řešili. Navíc už v letadle prý vyhrožovala členům posádky. Soud vše shrnul: 200 hodin veřejně prospěšných prací.

Foto: Profimedia.cz

Od soudu, kde se zodpovídala z výtržnosti na londýnském Heathrow, ji musela eskortovat policie

Výbuch vzteku vysvětlila tím, že jí měl kdosi označit za „černého bubáka“. Rasismus jí vůbec pije krev a vidí ho i ve světě modelingu. Obvinila módní agentury, že nechtějí pouštět barevné krásky na předváděcí mola. „Kdy vidíme barevnou ženu v nějaké reklamě? Je to nestoudné,“ řekla modelka podle agentury Reuters. „Barevné ženy, které mají bohaté životní zkušenosti, by je měly předávat dál. Svět netvoří jenom blonďaté vlasy a modré oči. Musíme sdílet samy sebe,“ dodala.

Zastala se jí i její bývalá manažerka Carole Whiteová. „Černé modelky nebyly nikdy dobře placené. I Campbellová dostávala menší peníze než její bílé kolegyně,“ tvrdí.

Pod drsnou slupkou citlivé srdce?

Neotřelé názory má i na politiku, do níž občas zabrousí. Jako například před dvěma roky, kdy dostala možnost hovořit s venezuelským prezidentem Hugo Chávezem v rámci své funkce přispívajícího redaktora pro britský magazín GQ. Označila ho tehdy za „rebelujícího anděla“, který se nebojí bez obalu říci, co si myslí.

Zároveň ale dodala, že jí k cestě do Venezuely nevedly politické důvody, nýbrž snaha přimět Cháveze, aby přispěl Nadaci Nelsona Mandely, kterou Naomi reprezentuje, a aby se seznámila s jeho sociálními programy.

V tom se nezapře její snaha přispět potřebným, jež je údajně vedena dobrým úmyslem, nikoli snahou o lacinou popularitu. V polovině února například uspořádala charitativní módní přehlídku, jejíž výtěžek byl věnován Haiti zničenému zemětřesením. Přispívá na konta sdružení bojujícím proti úmrtnosti matek a dětské úmrtnosti a na účet dětského fondu Nelson Mandela Children's Fund poslala i peníze, které utržila za své oblečení ze slavného „uklízecího týdne“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám