Hlavní obsah

Sportovní oblečení by mělo být pohodlné a přitom funkční

Novinky, Dana Sokolová

Pokud se cítíte unaveni, potřebujete po zimě zhubnout, zpevnit svaly nebo jen zlepšit kondici, pak nezbývá nic jiného, než se začít hýbat. Právě pohyb pomáhá udržovat naše tělo v dobré tělesné i duševní pohodě. Neodmyslitelnou součástí pohybu je vhodné sportovní oblečení, které by mělo být pohodlné a přitom i funkční.

Foto: Profimedia.cz

Funkční prádlo zabraňuje zbytečným ztrátám tekutin a snížení výkonu.

Článek

Pryč jsou doby, kdy ženy chodily na cvičení v elasťácích a dlouhém volném triku. I sportovní oblečení totiž podléhá módním trendům a to především, co se týká materiálů.

Ženy se tak cítí nejen trendy a pohodlně, ale zároveň díky správnému oblečení zvyšují i svůj výkon.

Smyslem funkčního oblečení je omezit nadbytečné pocení, aby nedocházelo ke zbytečným ztrátám tekutin a snížení výkonu. A to tak, že odvádí pot od pokožky, udržuje organismus v optimální provozní teplotě a zajišťuje komfort i při náročném sportovním výkonu či nepříznivém počasí.

Lidé by si také měli uvědomit, že každý pohyb má svá specifika a proto i na každý sport je dobré volit speciální oblečení určené právě pro něj.

Reklama

Související témata:

Související články

Pohyb napomáhá redukci váhy dokonce třikrát

Když chceš zhubnout, musíš se hýbat. Kolikrát to ti, již se snaží o snížení své hmotnosti, slyšeli. Lehce se to radí, ale při sedavém způsobu zaměstnání je...

Výběr článků

Načítám