Hlavní obsah

Prada i v nadcházející sezóně sází na zvýraznění ženských tvarů

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Minulý týden v Miláně proběhl další týden módy, jehož ozdobou byla i přehlídka módního domu Prada s trendy pro sezónu podzim/zima 2010.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kolekce Prada na podzim zimu 2010 Video: Reuters

 
Článek

Italská návrhářka Miuccio Prada klade tradičně velký důraz na jednoduché prvky, jež dokáží na ženě dokonale podtrhnout ženskost a smyslnost. V této kolekci se pak jedná především o šněrovačky a skládané sukně. 

Opomenut nebyl ani dekolt ženy, který zvýrazňují zdobené volánky.  

Elegantnost 50. let

Svou inspiraci hledala věhlasná návrhářka v 50. letech a také na začátku let šedesátých. Elegantní vzhled tak podtrhly krátké bundičky s dvojitými límečky zdobené kožešinou a k tomu tolik pasující dlouhé pletené sukně, zvýrazněné obnošeným vzhledem vlněných podkolenek.

Kočičí tvar brýlí je také velmi zajímavým retro prvkem.

Velký úspěch sklidily také šaty z černé vlny a pak také róby s tapetovými vzory, jež byly tolik oblíbené v 50. letech, a to v odstínech červené, hnědé a hořčicové.

Některé modely pak zvýraznily tzv. kočičí tvary brýlí a pak také zajímavé účesy - svázané vlasy do vysokých drdolů, zdobené módními doplňky v podobě pletených čelenek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám