Hlavní obsah

Masáže a plastiky ženám nestačí, chtějí stále více péče

Právo, Petra Hátlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellnes studia, posilovny a lázeňská studia ženám již nestačí. Podle odborníků je novým nastupujícím trendem medispa. Jde o zařízení, které dokáže ženy hýčkat masážemi, nabídne jim kosmetické služby, dopomůže k vyformování postavy pomocí na míru ušitých cvičebních sestav a diet, a navíc ještě nabídne lékařské služby, služby plastických chirurgů, dermatologů a odborníků na antiaging medicínu.

Foto: Martina Žáčková, Právo

Ženy vyhledávají relaxační centra, kde dostanou komplexní péči.

Článek

Vše pro zvýšení sebevědomí a dosažení vnitřní pohody. A aby byly služby komplexní, nesmí chybět ani psycholog.

Medispa jsou nyní velmi moderní především v Americe. Jejich sláva se ale pomalu začíná šířit i do Evropy.

„Medispa jsou hlavně ve velkých městech. Nejde ale jen o záležitost horní vrstvy, ale navštěvují je i ženy středních vrstev. Kdo chce jít s dobou, využívá služby medispa. Jde vlastně o zařízení, která zastřešují zákroky z více oborů, jež nějak souvisí se zdravým životním stylem a krásou,“ vysvětluje Pavel Hilbert z portálu lekarionline.cz .

Ženy chtějí být krásné kvůli sobě

Důvodů, proč ženy stále více využívají podobných zařízení, je mnoho. „Průzkumy například ukazují, že nejčastějším důvodem, proč ženy chodí na zákroky, které mají nějak vylepšit jejich zevnějšek, a proč se svěřují do péče plastických chirurgů a dermatologů, je to, že si samy chtějí zvýšit své sebevědomí,“ dodává Pavel Hilbert.

Dalšími důvody jsou pak partnerské vztahy a kariéra.

V našich podmínkách totiž stále platí, že pokud člověk chce být úspěšný, musí především dobře vypadat. Psychologové tento předsudek vysvětlují tím, že v dávných dobách byl úspěšný jen zdravý, silný jedinec. A tento pohled v nás podvědomě přetrval dodnes.

„Výhodou medispa je, že nabídne pomoc, péči i relaxaci v jednom. V Česku je několik zařízení, která se svou nabídkou poskytovaných služeb medispa blíží. Avšak žádné zatím není skutečně komplexní. Podle všeho je ale jen otázkou času, než se tak stane,“ dodává Pavel Hilbert.

Budoucnost nabídne další služby

V budoucnu se však dá očekávat, že ani medispa ženám nebude stačit. „Vždycky se najde někdo, kdo přijde s něčím novým. S novými technologiemi, programy, službami a péčí. Pak je jen otázkou času, než se obor rozšíří a začne se rozvíjet dál. Velkým příkladem toho je oblast plastické chirurgie.

V současné době jsou například nejsilnějším trendem všechny zákroky, které spadají do oblasti miniinvazivní chirurgie, jež jsou bezpečnější a umožňují kratší hospitalizaci a rehabilitaci než zákroky, u nichž je nutnost velkého a drastického zásahu do těla.

Do oblasti miniinvazivní chirurgie patří například použití velkoobjemových injekčních implantátů. V našich podmínkách jde zatím hlavně o injekční implantát pro zvětšování prsou a tvarování dalších tělesných partií,“ dodává Hilbert.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak v práci „dobíjet baterie“

Jsou dny, kdy se vám vše daří, máte skvělou náladu a doslova milujete své bližní. Ale jsou i dny, kdy se cítíte pod psa a jste zcela bez energie. Takovou...

Jak se zbavit stresu správnými návyky

Bez něj to nejde a s ním taky ne. Stres nás na cestě za úspěchem sice pohání, ale ty, co s ním neumějí bojovat, zároveň ničí. Jedině když každodenní vypětí...

Výběr článků

Načítám