Hlavní obsah

Módní guru Karl Lagerfeld představil kolekci na jaro/léto 2010

– Paříž

Pařížská módní přehlídka značky Channel se v úterý 26. ledna nesla pod taktovkou návrháře Karla Lagerfelda. Modelky byly oblečeny do kostýmků pastelových barev, plisovaných šatů s krajkami a výrazných stříbrných a zlatých bot s vysokými podpatky. Lišily se tak od tradičních černo-bílých kontur, kterými jsou známé modely z dílny módního guru.

Článek

Šestasedmdesátiletý návrhář Karl Lagerfeld uvedl, že pracovat bez použití černé bylo výzvou. Myšlenka na mnohobarevnou show podle něj pochází z elektronických blesků, které má v hlavě: "Viděl jsem to ve snu a udělal jsem si nákresy... V pět hodin ráno."

Foto: Reuters

Módní guru Karl Lagerfeld

A některé z modelů měly skutečně snový nádech. Jeden z nich, světle růžové šaty ke kolenům ve tvaru bubliny, připomínal spíš mořskou pěnu nebo mráček. Ani svatební róba, jež je tradičním zlatým hřebem módních přehlídek, nevypadala jako z tohoto světa.

Nevěsta se předvedla v dlouhé, overal připomínající róbě s rukávy pokrytými postříbřenými flitry. Vrcholem show byl ale tentokrát ženich v lesklém obleku připomínajícím staniol.

Foto: Reuters

Modely byly doplněny stříbrnými rukavičkami a mašlemi v pastelových barvách.

Foto: Reuters

Pařížská módní přehlídka berlínského návrháře Karla Lagerfelda ukázala modely pro jaro-léto 2010.

Foto: Reuters

V Paříži modelům dominovaly obří mašle a zajímavé účesy.

Nebyl by to Lagerfeld, kdyby své modely nevyšperkoval různými doplňky, jako jsou lesklé bezprsté rukavičky nebo velké barevné mašle ve vlasech.

Show se jako obvykle zúčastnily mnohé celebrity včetně modelky Claudie Schifferové, herečky Charlotte Gainsbourgové nebo rappera Kanye Westa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám