Hlavní obsah

Muži vymírají, každý desátý tajně používá ženská líčidla a zkrášlovadla

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako se ženy vkrádají do mužského světa a užívají si jeho výhody, začali i muži pokukovat po tom, co by se mohli naučit od svých partnerek. Patrně usoudili, že mají co dohánět v péči o svůj vzhled. Dokazuje to britský průzkum, který tvrdí, že jeden z deseti mužů se s velkou oblibou noří do kosmetické taštičky, aby se zkrášlil make-upem, pudrem nebo korektorem.

Foto: Profimedia.cz

K některým kosmetickým zlepšovákům přivede muže partnerka

Článek

Britští muži se do světa hydratačních krémů, pleťových masek a voskových depilací vrhli s nadšením. Podle serveru The Daily Telegraph zjistil výzkum zahrnující 2000 respondentů, že nejoblíbenější kosmetickou pomůckou je pro muže pinzeta a těsně ji následuje hydratační krém. Oblíbeným pomocníkem se mužům stal i fén na vlasy, který obsadil třetí místo.

Téměř třetina mužů se přiznala, že si od partnerky půjčuje až tři výrobky, a více než třetina odhalila i fakt, že jejich kosmetické úpravy probíhají v tajnosti. Naproti tomu se 31 procent žen svých partnerů zastává tvrzením, že je k využití některých zkrášlovacích prostředků donutily ony samy.

Mužská krása se prodraží

Možná by si to rozmyslely, kdyby věděly, že zatímco jejich průměrné výdaje na kosmetiku se ročně pohybují kolem 187 liber, přidá-li se k nim i spotřeba muže, vzrostou na 249 liber. Zkrášlování muže tedy partnerku ročně vyjde na 62 liber.

Foto: Profimedia.cz

Až 22 procent mužů používá lesk na rty.

Do první desítky nejvyužívanějších věcí se dostal i lesk na rty, maska na obličej, holicí strojek, depilační krém a vosk nebo produkty na úpravu vlasů, jako je gel, tužidlo nebo lak na vlasy. Tedy prostředky, které muže zkrášlí, ale přece jen z něho nutně nemusí dělat metrosexuála.

Co už vypadá pro milovnice tvrdých mužských jako velký problém, je fakt, že se muži přiznávají i k používání samoopalovacích krémů, řasenek, očních linek, laků na nehty nebo žehliček na vlasy. Možná se tedy ještě jednou vrátíme k oblíbenému rčení českých vidláků, že „správný chlap má smrdět“, než bychom chodily po ulici s partnerem, který má dokonalejší make-up a frizúru než my samy.

Nejoblíbenější zkrášlovací prostředky, které si muži půjčují od žen
1.Pinzeta39%
2.Hydratační krém37%
3.Fén na vlasy36%
4.Pilník29%
5.Produkty na úpravu účesu22%
5.Balzám nebo lesk na rty22%
7.Maska na obličej15%
7.Holicí strojek15%
9.Korektor, make-up10%
10.Depilační krém nebo vosk8%
Zdroj: Daily Telegraph

Reklama

Související témata:

Související články

Neandrtálci používali šperky a líčidla

Britští vědci tvrdí, že mají první přesvědčivé důkazy o zdobnosti neandrtálců. Tito vymřelí pravěcí lidé používali nejen primitivní šperky, ale podle všeho své...

Výběr článků

Načítám