Hlavní obsah

Nejnovější trendy - prostřihy, potisky i otrhané plísňáky

Vídeň

Prostřihy neboli "Cut Outs" budou patřit k nejvýraznějším prvkům módních trendů pro jaro/léto 2010. Trendy zůstanou i minisukně, ultrakrátké šortky a kromě nich budou "in" minišaty, ultrakrátké šortky a kalhoty jako z harému. Mnohem více bude kladen důraz i na spodní prádlo, korzety alá 90. léta.

Článek

Prostřihy mají dodat na neodolatelnosti. Důmyslné "díry" odhalují nejen spodní kontrastní látku, ale také holé tělo, což nikdy nezůstane bez povšimnutí.

Šatům a tunikám vévodí pestré umělecké potisky. Nejčastěji jsou to abstraktní kresby či přísně geometrické vzory v sytých barvách. Květinové motivy - ať už velkoplošné či drobné - působí naopak žensky a romanticky. Dalším nepostradatelným prvkem je ovinování. Nápaditě plisované, skládané či rafinovaně vrstvené záhyby na šatech, sukních či horních dílech navozují dojem jako u soch.

Vynikne i spodní prádlo

Na povrch se také dostane spodní prádlo. Horní díly z krajky a šifonu totiž dají

vyniknout podprsenkám či korzetům.

Právě korzety ve stylu Madonny, které nabízí třeba Dolce a Gabbana, jsou výraznou připomínkou 90. let. Dalším reliktem z této doby, který zřejmě čeká znovuzrození, jsou cyklistické kalhoty. Módní znalci tomuto kusu oděvu předpovídají strmou módní kariéru, jako tomu bylo u legín.

V polovině 90. let ulicemi také naposledy klapaly dřeváky. Nyní s nimi opět počítá třeba Chanel nebo Louis Vuitton, tentokrát jsou ale s platformou a dekorem.

Vedle zářivých a pestrých uměleckých a květinových tisků boduje znovu klasická kombinace černé a bílé. Móda ale neodmítá ani jemné barvy. Něžná růžová, třpytivá šedá, pískové tóny či průsvitná tělová kralují stejně jako výrazná modrá či šeříková, růžová a mátová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám