Hlavní obsah

Kabáty pro letošní zimu podtrhnou osobitý styl a zahřejí i největší zimomřivce

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabáty pro letošní sezónu potěší zimomřivé ženy, konečně totiž plní především zahřívací funkci. I přitom ale dokáží být velmi stylové. Ať už elegantní, sexy a nebo podporující váš originální vzhled.

Článek

Pro nadcházející sezónu jsou in prošívané péřové kabáty. Krátké nebo dlouhé, s kapucí, v lakované černé nebo duhově fialové, které vždy zahřejí díky složení z husího prachového peří.

Důraz je kladen na elegantní a praktické detaily, jako jsou asymetrické zapínání, kožené pásky s kovovou sponou a stříbrné cvočky. Chcete-li kopírovat současné trendy, neměl by chybět velký límec, čím větší tím lepší. Nechybí ani kombinace různých materiálů, dá se říct, že kožešinové detaily hrají prim. Kabáty jsou určeny pro všechny příležitosti, ke každodennímu nošení i do společnosti.

Stranou pozornosti nezůstávají ani pláště. Vlněné, tvídové nebo kašmírové, inspirované módou šedesátých let. Můžete volit mezi kabátky s délkami do půli stehen nebo až ke kolenům či si vybrat ještě delší. Podobnou variabilitu můžete vypozorovat i u délky rukávů, které jsou buď klasicky dlouhé, či tříčtvrteční s ozdobnými manžetami.

Plášťům dominuje černá, šedá, fialová a bordó, hit letošní sezóny. Nic ale nezkazíte ani oblíbenou bílou. Novinkou, bez níž se letos neobejdete, je kabát zvaný redingot. Redingot je elegantní plášť s chic detaily, jako je dvouřadé zapínání a sakový límec. Nosí se zejména ke kalhotám, ale i ke krátkým tvídovým sukním, doplněným kozačkami nebo balerinkami.

Pokud zápasíte s oblejší postavou soustřeďte se na detaily. "Šikovným zdobícím prvkem je nabírání nebo řasení například kapes, dolní části nebo rozmanitá zdrhovadla.  Kapsy pro vás hrají hlavní roli a je potřeba na ně upoutat pozornost," radí návrhářka a stylistka Ilona Donátová. Zajímavě vypadají i pláště s nestejně dlouhými cípy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám