Hlavní obsah

Katie Holmesová: Nechci, aby se na mě úplně zapomnělo jako na herečku

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí manželka Toma Cruise, herečka Katie Holmesová, se několik let plně věnovala dceři Suri. Teď se znovu pustila do natáčení, a navíc i do módy.

Foto: Profimedia.cz

Katie Holmesová nechce zůstat jen manželkou Toma Cruise.

Článek

U filmu si žánry očividně nevybírá. Právě dokončila komedii The Extra Man (Muž navíc) a filmuje horor Don’t Be Afraid of the Dark (Neboj se tmy).

V krátké době také uvede na trh svou první kolekci ženského a dětského oblečení. Jak ona, tak Tom jsou značkovou módou posedlí, nešetří ani na tříleté Suri. A Katie se netají tím, že by nadále ráda dceru oblékala podle svých představ.

Velký vliv na ně v tomto směru mají jejich nejlepší angličtí přátelé, manželé David a Victoria Beckhamovi, kteří rozjeli vlastní módu ve velkém. Ti ale paradoxně zapříčinili i první rozpory mezi sedmačtyřicetiletým Tomem a třicetiletou Katie. Mají totiž tři syny a právě na ně v dobrém slova smyslu Tom žárlí. Chtěl by také syna a tlačí na Katie, aby to bylo co nejdříve. Myslí si, že další přírůstek do rodiny dluží jak jemu, tak jejich dceři.

Foto: Profimedia.cz

Katie se svou rodinou.

Na další dítě má čas

Katie svého manžela chápe, a protože je sama z pěti dětí, také nechce, aby Suri vyrůstala jako jedináček, chce si ale na čas od mateřských povinností odpočinout. „S výjimkou natáčení jediného filmu jsem byla s dcerou doma, teď chci pracovat. Na další dítě mám čas. Také nechci, aby se na mě úplně zapomnělo jako na herečku,“ říká.

Není to však jediná věc, ve které s manželem nesouhlasí. Nedávno mu oznámila, že dá zapsat Suri do katolické školky, protože jako katolička sama vyrůstala. V tomto směru dala Katie očividně víc na své rodiče, otce Martina, advokáta z Toleda v Ohiu, a matku Kathye. Tom si sice velmi přál, aby dcera byla vychovávána ve scientologické víře, po bouřlivé diskusi s jejím rozhodnutím ale nakonec souhlasil.

Přitom to není tak dávno, co se Katie Tomovi ve všem podřizovala. Hned po svatbě v roce 2006 také přestoupila na scientologickou víru s tím, že ví, jak je pro Toma důležitá, a že je scientologie i pro ni velmi vzrušující.

Má svou hlavu

Zajímavé je, jak na to tehdy reagovali ti, kteří ji znali. Za všechny nejlépe to vystihl Paul Stupin, producent televizního seriálu Dawsonův svět: „I přesto, že Kathie svému idolu ustupuje, bát se o ni nemusíme. Má svou hlavu. Je bystrá, inteligentní a má ohromné zázemí v rodině.“ Měl, jak je vidět, pravdu.

Když bývalá studentka střední katolické školy v roce 2005 poznala slavného Cruise, nebyla ve světě filmu úplnou začátečnicí. Jméno si udělala jako teenagerovská hrdinka ve zmíněném Dawsonově světě (1998), tam si jí všimli v Hollywoodu.

Katie chyběly jak zkušenosti, tak herecké vzdělání, ale chytře se vydala cestou malých rolí po boku velkých herců. V duchařském dramatu Téměř dokonalý zločin (2000) byli jejími partnery Cate Blanchetová a Keanu Reeves, za dva roky se ve vynikajícím thrilleru Telefonní budka ocitla ve skvělé sestavě s Colinem Farrellem a Kieferem Sutherlandem a v akční krimi Batman začíná (2005) se zase objevila s Christianem Balem jako věčná Batmanova láska Rachel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám