Hlavní obsah

Módního oskara získali modelka Dvořáková, návrhář Polanka i herečka Plodková

Ceny prestižní soutěže Elle Style Awards označované za módní oscary byly ve čtvrtek večer uděleny v Praze. Nejlepším českým návrhářem se stal Jakub Polanka, modelkou roku porota zvolila Denisu Dvořákovou. V kategoriích, o kterých rozhodovali čtenáři časopisu Elle, byla Ženou roku zvolena herečka Jana Plodková, která zazářila ve filmu Protektor, a Mužem roku se stal kadeřník Libor Šula.

V Praze se udělovali módní oskařiVideo: ČTK

 
Článek

Mezi nominovanými modelkami byly Denisa Dvořáková, Michaela Kociánová a Linda Vojtová. O titul nejlepšího návrháře soutěžili Denisa Nová, Jakub Polanka a Monika Drápalová. Titul Style ikona roku si odnesla herečka Aňa Geislerová a v kategorii Počin roku byla vybrána Jana Zelinski, která v Praze pořádá Designblok.

Titul nejlepší Zahraniční návrhář roku udělila česká porota americkému návrháři Marcu Jacobsovi, který tvoří mimo jiné pro firmu Louis Vuitton. Zvláštní cenu poroty získala architektka Eva Jiřičná.

Foto: ČTK

Modelkou roku se stala Denisa Dvořáková.

Role porotců se ujali fotograf Robert Vano, návrhářka Klára Nademlýnská nebo modelka Daniela Peštová.

Módní show, která má podle pořadatelů zařadit Prahu mezi tradiční mekky módy, jako jsou Londýn, Paříž nebo Stockholm, se konala v české metropoli poprvé. Jako hosté se na ní představily české i zahraniční osobnosti, které uspěly v módní branži.

Přijela i vnučka Charlieho Chaplina

Na molu se objevila modelka a herečka Kiera Chaplinová, vnučka legendárního komika Charlieho Chaplina, která v Česku byla naposledy před devíti léty. Předala cenu Anně Geislerové, kterou porota ocenila za její styl. Ozdobou večera pak byly české modelky, které se prosadily na světových molech. Ceny vítězům předávaly Daniela Peštová nebo Linda Vojtová.

Foto: ČTK

Vnučka legendárního komika Charlieho Chaplina Kiera Chaplinová

Podle Vopavové je na soutěži cenné to, že se do Prahy sjely české topmodelky, které žijí v cizině. "Denisa Dvořáková, stejně jako Michaela Kociánová jsou dlouhodobě v New Yorku. Tereza Maxová přijela z Monaka, Paulína Němcová z Paříže. Je to koncentrace českých hvězd, o kterých mnohdy ani netušíme, jak moc známy jsou v cizině," zdůraznila Vopavová.

Zájem o pražskou prezentaci měli podle pořadatelů četné osobnosti ze světa módy. "Jednali jsme se Cindy Crawfordovou a Claudií Schifferovou. Chtěly přijet, ale my jsme si hvězdy 'nekupovali'... Kiera (Chaplinová) přijela proto, že to tady chtěla vidět. Baví ji toto prostředí. U jiných podobných akcí se hvězdy kupují. Měli jsme mnoho zájemců, ale v momentě, kdy jim do toho přijde práce, dají přednost práci," vysvětlila Vopavová.

Na přehlídce se představili světoví návrháři

Návštěvníci mohli sledovat dvě módní přehlídky. Tematickou část připravili čeští módní návrháři na téma Černá a červená. Další pak byla z kolekcí světových návrhářů, jejichž značky jsou zastoupeny v Praze. Velmi složitá byla podle pořadatelů choreografická část. Jeviště, na němž modelky předváděly na vysokých podpatcích, bylo otočné. Jedna z modelek při sestupování po strmých schodech upadla. Nezranila se a pokračovala v předvádění modelů.

Foto: ČTK

Po červeném koberci se prošla i Tereza Maxová

Praha je 16. zemí, kde se soutěž Elle Style Awards uskutečnila. Mimo Británie, kde začala před 12 lety, se konala ve Španělsku, Nizozemsku, Švédsku, Belgii nebo také v Rusku, na Ukrajině či v Číně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám