Hlavní obsah

Na přehlídce svatebních šatů byl k vidění diamantový model za 3,5 miliónu

Právo, ČTK, Jana Hanušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už desátý ročník soutěže Svatební šaty roku proběhl ve čtvrtek 22. října v pražském Top Hotelu. Tentokrát se mezi dvaadvaceti modely objevily kromě tradičních bílých i šaty inspirované punkem či tradiční českou háčkovanou krajkou.

Článek

Soutěž nabídla divákům v zaplněném sále Top Hotelu Praha 22 modelů. Představili je čeští návrháři, kteří se specializují na svatební design. Na molu šaty předvedly Diana Kobzanová, Zuzana Jandová, Lucie Křížová Váchová, Renáta Langmannová či Kateřina Konvalinka Průšová. Celý večer ve filmovém duchu moderoval Roman Vojtek.

Jedničkou u diváků byly šaty za 3,5 miliónu

Diváky okouzlily šaty s pravými diamanty za více než tři a půl milióny korun. Navrhla jej Soňa Hlaváčková. Bílé krajkové šaty s bohatě zdobeným korzetem návrhářky Terezy Šnajdrové vyhrály letošní soutěž o nejkrásnější svatební model roku.

Exkluzivní róba s bohatě řasenou sukní si získala největší přízeň poroty i designérů. Autorka na šaty použila 28 metrů látky. Korzet ozdobila perlami, flitry a luxusní bižutérií.

Absolventka střední průmyslové školy bižuterní Šnajdrová si zakládá na modelech s výrazně ženskou siluetou. Svou svatební módou chce oslovit ženy, které mají rády osobitost, styl, nápaditost a individualitu.

Benátská renesance i punk

Na molu se představily svatební šaty rozmanitých střihů, barev a materiálů. Kromě klasických bílých nebo béžových šatů ze saténu, taftu a organzy diváci obdivovali extravagantní modely, které by mohly být i ozdobou karnevalu.

Jedna z návrhářek se inspirovala noblesou benátské renesance a modelku vyvedla ve vyzývavé červeno-černé róbě, na niž prý spotřebovala padesát metrů hedvábí.

Velmi extravagantně působily také jednoduché bílé šaty s názvem Punk´s Not Deat od návrhářské trojice z tvůrčí skupiny Zajaty a bílá štola z pravé kožešiny v modelu Heleny Bedrnové.

Exkluzivní modely doplnily mnohdy velmi extravagantní účesy. Podle názoru některých porotců by však v tomto případě méně mohlo být více. Příliš zdobný účes na hlavě jedné z modelek kazil podle kadeřníka Michala Šuly dokonce dojem z vítězného modelu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám