Hlavní obsah

Veletrhy v Praze nabízejí trendy v oblasti wellness, fitness a líčení

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staráte se o své zdraví, vzhled a celkovou tělesnou pohodu? Potom jistě oceníte možnost účasti na souboru veletrhů Wellness Balnea, Fitness expo, Harmonie a Beauty Styl, kde objevíte nejnovější trendy všech oblastí péče o tělo.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Vlevo hostesky předvádějí, jak cvičit na T-Bow, vpravo vany s parní masáží.

Článek

Začít můžete celkovým uvolněním. Veletrh Wellness Balnea představuje poslední trendy v oblasti péče o tělo a zkrášlujících procedurách. Uvidíte zde přehlídku luxusních perličkových koupelí, masážních křesel a lehátek nebo osobních saun. Nás absolutně nadchly relaxační vany a křesla, která nabízejí současně parní saunu, aromaterapii, infrasaunu i vibromasáž... Zkrátka všechny funkce, které mohou člověku navodit příjemné pocity.

Veletrh nabízí i bohatý doprovodný program, v rámci něhož si můžete poslechnout mnoho zajímavých přednášek odborníků na zdravý životní styl nebo se například můžete účastnit kurzu Tai Ji. V sobotu od 12 do 17 hodin si zde můžete zacvičit s Radkem Kolářem. Vysoká škola tělovýchovy a sportu Palestra zase nabízí pro návštěvníky masáže zdarma po celou dobu konání veletrhu, na jiném místě si zase můžete nechat kdykoliv změřit krevní tlak, pulz, a tělesný tuk.

Zacvičte si

Na Fitness expo si užijí především milovníci pohybu. Z vlastní zkušenosti doporučujeme, raději se u podezřelých strojů nejprve optat na jejich funkci, pokud nejste profík, hrozí často naprosté nepochopení účelu. Ze všech vystavených exponátů se nám asi nejvíc zalíbila umělohmotná „houpačka“ T - Bow. Je lehká, skladná a můžete ji využít jako stepper nebo po otočení posilovat nohy a hýždě balancováním.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

U některých strojů není jistý jejich způsob využití

Z doprovodného programu zaujme milovníky cyklistiky třídenní maratón na špičkových kolech Schwinn Cycling, pokud se jej chcete účastnit, počítejte s tím, že jedna lekce trvá hodinu a přizpůsobte návštěvě veletrhu i svůj oděv. V sobotu můžete navštívit i přednášku Petra Havlíčka Pohyb, výživa, zdraví České asociace Nordic Walking.

Profesionální kosmetika

Každou ženu dozajista potěší i veletrh Beauty Styl, kde si mohou vybrat ze široké nabídky kosmetiky a pořídí zde i líčidla profesionální kvality za výhodné ceny. Většina vystavovatelů vám pomůže vybrat kosmetiku vhodnou pro váš typ, nalíčí vás nebo dokonce promění celou vaši vizáž. Během celého veletrhu navíc probíhá soutěž Make Up Art a Nail Art, kde budou ve zdobení obličeje a nehtů soutěžit světoví profesionálové.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Návštěvnice veletrhu je s výsledkem vyzážistky spokojena.

Pokud budete neodolatelní zvenčí, neměli byste zapomenout ani na svou vnitřní pohodu, proto zavítejte i na veletrh Harmonie, kde si můžete vybrat ze široké nabídky biopotravin a Fair Trade výrobků. Samozřejmě i zde naleznete soubor přednášek. Například v bloku Strava jako lék se bude Pavel Váňa zabývat bylinářstvím a Marie Příhodová přednese Duše nástroj harmonie o reflexní terapii.

Kdy, kde a za kolik

Veletrhy probíhají v pátek 9. a v sobotu 10. října v Pražském veletržním areálu Letňany.

Vstupenka od 10:00 hodin stojí 150 Kč, od 14:00 hodin 120 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám