Hlavní obsah

Podzimní retro móda lichotí postavě a podtrhuje ženskost

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní podzim přináší vlnu retro stylů v oblékání. Módou se prolíná ženskost, která připomíná styl krásné herečky Audrey Hepburnové či manželky amerického exprezidenta Jacqueliny Kennedyové.

Článek

V podzimní módní nabídce se objevují právě tříčtvrteční kabáty, kalhoty nad kotníky, či kratší šaty, které obě módní ikony s takovou oblibou nosily.

Jde o tzv. městskou módu, která se vyznačuje elegancí, ale zároveň i možností kombinovat různé druhy oblečení. Opět jsou na scéně prošívané kabáty, nebo svetry se vzorem. 

Béžový baloňák lze kombinovat nejen se sukní, či šaty, sluší mu i džíny, které pak celému outfitu dají jiné vyznění, totéž platí pro další kabátky v přírodních barvách.

Dlouhé svetry, které se mohou v teplejším podzimném počasí nosit i jako svrchní část oblečení, jsou příjemným doplňkem ke kalhotám jakékoli délky i k sukním.

V oblibě i nadále zůstávají vesty všeho druhu. Ať pletené, z imitace kůže, nebo s umělou kožešinou.

Reklama

Související témata:

Související články

Ponožky v sandálech budou na jaře opět "in"

Také se vám stýská po ponožkách ve střevíčkách, které byly tolik populární v dávných dobách minulých? Pak se radujte. Na jaře se tento trend opět vrátí.

Kdo na podzim vsadí na tvíd, neprohloupí

Mezi módní evergreeny bezpochyby patří tvíd. Historie praví, že se začal vyrábět na ručních stavech už koncem 18. století ve skotských manufakturách,...

Výběr článků

Načítám