Hlavní obsah

Světová topmodelka Šebková Rossini otevře školu pro modelky

Právo, Vlasta Hradilová

Profesionální školu pro modelky nazvanou Rossini Models se rozhodla v Olomouci otevřít světová topmodelka Andrea Šebková Rossini (33). Svou činnost zahájí 10. října v Kulturním domě Žerotín.

Foto: Vlasta Hradilová, Právo

Topmodelka Andrea Šebková Rossini (vpravo) na páteční tiskové konferenci s manželkou olomouckého primátora Věrou Novotnou.

Článek

Unikátní projekt zatím nemá na střední a severní Moravě obdoby. „České dívky patří k nejkrásnějším na světě a jsou agenturami velmi vyhledávány. Mým cílem po skončení aktivní kariéry, kdy se chci věnovat dětem, je připravit mladé dívky na práci v zahraničí, aby byly nejen vynikajícími reprezentantkami české krásy na mezinárodních přehlídkách, ale aby také uměly čelit stresu a všem nástrahám, které na ně čekají,“ řekla v pátek novinářům Šebková Rossini. Záměrem je podle ní také připravit dívky na soutěže krásy jak u nás, tak v zahraničí.

Program školy se od dosavadní české praxe různých agentur liší. Unikátní je tím, že dívky se naučí nejen správné chůzi, držení těla, líčení a utváření celkové image, ale především, jak být také cílevědomou, sebevědomou a okouzlující ženou.

Nevyučuje se jen chůze a vizáž

„V osnovách školy je velký důraz kladen na psychickou přípravu dívek, které ve většině případů nemají nejmenší tušení, co je v zahraničí, ve světě velkého modelingu čeká. Součástí výuky pak bude i herecká průprava, etiketa, strategie modelingu, asertivita, psychologie, základy správné výživy, body fitness, jazyky a řada dalších předmětů, z nichž mnohé by možná mnozí hledali spíše na klasických gymnáziích, než ve škole pro modelky,“ poznamenala Šebková Rossini, která chce spolupracovat mj. s Miss ČR 2004 Janou Doleželovou (27) či manželkou olomouckého primátora Věrou Novotnou.

Zakladatelka školy má sama za sebou patnáctiletou praxi v modelingu a vítězstvích v několika soutěžích krásy. Pracovala mj. pro modelingové agentury v Itálii, Řecku, Anglii, Německu, Švýcarsku a USA a zúčastnila se přehlídek mj. pro Versaceho, Maxe Mara, Christian Dior, Chanel, či Triumph. Dva roky působila také jako moderátorka v řecké televizi MEGA v pořadu Metaxí mas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám