Hlavní obsah

Téměř polovina Čechů dává přednost dražšímu, ale kvalitnějšímu oblečení

Novinky, Dana Sokolová

Stále větší počet Čechů upřednostňuje kvalitu před cenou, a to se týká i oblečení. Pryč jsou doby, kdy lidé mohutně nakupovali v tržnicích a kupovali nekvalitní, ale přitom velmi levné oděvy. Ti, co chtějí šetřit, mnohem raději využívají nakupování v období slev či v outletech, kde lze sehnat kvalitní módu z předchozích sezón za velmi slušné ceny.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Oblečení Češi nejčastěji nakupují v obchodních domech.

Článek

Od června u nás probíhal průzkum agentury Median, kterého se zúčastnilo 7 527 respondentů, a který měl za úkol zjistit, jaký vztah mají Češi k oblékání. Co je při nákupu rozhodující, zda cena či kvalita.  

Z výsledků vyplynulo, že dražší a kvalitnější oblečení upřednostní více jak polovina respondentů. Přičemž levnějšímu zboží dá přednost až 27 procent lidí.

Nejoblíbenější nákupy

Oblečení poté nejčastěji Češi nakupují v obchodních domech (až 24 %) , dále pak v tržnicích a stáncích a až poté ve specializovaných obchodech.

Z hlediska pohlaví pak můžeme říci, že na tržištích více nakupují muži (22,4%) než ženy (20,7%) a v obchodních domech ženy (26,3%) než muži (21,7%). Podle výzkumu navíc na tržištích nakupují především starší generace.

V každém případě i Češi si stále více uvědomují, že kvalitní oblečení v sobě skrývá mnoho výhod a že nejde vždy jen o nejnovější trendy, ale i o dlouhodobou nositelnost oděvu.

Reklama

Související témata:

Související články

Utrácení způsobuje stejnou euforii jako droga

Utrácení peněz je jako droga, neboť stimuluje stejná centra v mozku, která mají co do činění s některými druhy závislostí. Zjistili to němečtí vědci pomocí...

Výběr článků

Načítám