Hlavní obsah

Johnny Depp škádlí svou přítelkyni svatbou každý rok

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěchem v kriminálce Veřejní nepřátelé opět potvrdil, že patří mezi současné jedničky. Populární Johnny Depp je dnes jak králem v Hollywoodu, tak na svém pohádkovém ostrově v Karibiku.

Foto: Profimedia.cz

Johny Depp je známý svou oblibou v kloboucích, čapkách a dalších pokrývkách hlavy.

Článek

„Peníze, které vydělám, používám k tomu, abych si za ně koupil soukromí. Při takovém pracovním nasazení si potřebuji odpočinout, a zmizet na ostrov ztracený v oceánu je ideální. Myslím, že jsem nikdy před tím neviděl místo tak panensky čisté a krásné. Je tu naprostá svoboda, díky tomu přežívám,“ pěje ódu na svůj 45akrový písečný ráj pětačtyřicetiletý Johnny.

Ačkoli přiznává, že v poslední době dává raději přednost pirátským dobrodružstvím a filmům, na které se mohou dívat i jeho děti - desetiletá Lily Rose a sedmiletý John - postavu legendárního Johna Dillingera, největšího bankovního lupiče v americké historii, si prý nemohl nechat ujít. Básnil o ní i po premiéře v Chicagu, kde se Veřejní nepřátelé natáčeli.

FOTO: archív firmy Bontonfilm

„John se neviděl jako zločinec v tom špatném smyslu slova. Navíc vypadal jako gentleman, měl nesmírné charisma a i pro lidi byl hvězda. Rád s nimi mluvil, uměl je okouzlit a získat si je. Na muže, který přišel odnikud, byl neuvěřitelně chytrý a k týmu svých parťáků neobvykle loajální.

A lidi, zbídačení hospodářskou krizí, si člověka, který okrádal banky a trestal ty, kdo ji podle nich zavinili, idealizovali. Byl pro ně někdo jako moderní Robin Hood,“ vypráví Johnny a pokračuje: „V přepadených bankách se Dillinger nedostával k penězům násilím, ale díky originálním nápadům, které realizoval s neobvyklou drzostí. Byl několikrát chycen, ale vždy dokázal uniknout nebo jinak obelstít spravedlnost. Proto pokaždé, když mluvil na veřejnosti, udělal z Hoovera, šéfa právě založené FBI, a jeho mužů naprosté hlupáky.

Pomalu však začal chápat, že nebude moci unikat donekonečna. Věděl, že jeho život už nebude dlouhý, ale určitě pozoruhodný,“ míní protagonista filmu. Veřejní nepřátelé jsou přitažliví i tím, že v nich nechybí ani intimní příběh Dillingera, který je skoro stejně zajímavý jako jeho zločinecké eskapády.

A protože Johnny udělal i z obyčejného piráta svým rokenrolovým pojetím filmový idol, je se jistě na co těšit. Právě pro jeho tvůrčí invenci, se kterou ke svým rolím přistupuje, si ho dnes váží špičkoví filmoví tvůrci.

Foto: archív, Právo

Na jeho kapitána v pirátských eskapádách hned tak nikdo nemá.

„Do každé své role přinese něco nového a nečekaného. Nejenže má vždycky na věc vyhraněný názor a svérázným pojetím role překvapí, hraní mu očividně dělá potěšení, a to je na výsledku vidět,“ tvrdí unisono.

Kritici jsou zase přesvědčeni o tom, že z Deppa roste další Marlon Brando, že stejně jako on divákům nabízí ve svém osobitém podání zaručeně originální a vzrušující podívanou. Depp exceloval hned v začátcích své kariéry v náročných filmech jako byl už v roce 1990 Burtonův Střihoruký Edward, či v Hallstromově dramatu Co žere Gilberta Grapea (1993), na začátku nového tisíciletí pak v romantické Čokoládě a v pohádkovém Hledání země nezemě.

Nelze opomenout ani jeho sérii pirátských eskapád. „Na to, jak hrozně důležité je role si pečlivě vybírat, jsem naštěstí přišel už v seriálu 21. Jump Street (1987). Měl sice úspěch, ale když jsem začal zdobit dětské kufříky na svačinu, řekl jsem si, že tudy cesta nevede a chtěl jsem se vrátit ke kytaře a k muzice.

Foto: archív, Právo

Dobrodružná Karlíkova čokoláda měla úspěch jak u dětí, tak u dospělých.

Pak mi přišel do cesty Tim Burton, kterému vděčím za to, že mě uchránil od toho, aby se ze mne stal jen další kus postradatelného hollywoodského masa, a já už věděl, že budu hrát tak dlouho, dokud neřeknou ne.“

Byl to ale paradoxně Depp, kdo začal říkat ne a odmítl tak lukrativní nabídky, jako byly velké role v Titaniku, v Interview s upírem či v Rychlosti a začal na sebe poutat pozornost ve filmech Don Juan DeMarco (1995) s Marlonem Brandem, Krycí jméno Donny Brasco (1997) s Al Pacinem, Devátá brána (1999) a v dalších.

Tábor jeho fanoušků rostl. „Jako hudebník jsem totiž vždycky vycítil, co je v muzice dobré a vkusné, a tak jsem se toho držel i u filmu,“ říká Depp, který točí bez přestání několik filmů ročně a právě kývl na čtvrté pokračování Pirátů z Karibiku.

„Na pirátského kapitána se už teď upřímně těším. Za tu dobu už mi přirostl k srdci a asi nejen mně. Když potkám desetiletého kluka, který mi řekne: „Miluju kapitána Jacka Sparrowa! je to pro mě možná víc než jiná ocenění,“ přiznává Johnny, který připravuje i další snímky pro děti, včetně pohádkové Alenky v říši divů. Mezi natáčením bude na svém ostrově odpočívat a věnovat se francouzské přítelkyni, herečce Vanisse Paradisové (35), a dětem.

Foto: Profimedia.cz

Se svou půvabnou přítelkyní Vanessou Paradisovou žije už víc než deset let.

Tam se s nimi potápí, hraje na kytaru, čte, maluje a na své jachtě Vajoliroja vyjíždí s rodinou na otevřené moře. Její název složil z prvních slabik jmen členů rodiny. Po každém z nich také pojmenoval jednu z písečných pláží, které na ostrově jsou.

Čtvrtá se jmenuje po jeho velkém učiteli Brandovi a pátá nese jméno jeho kamaráda, herce Heatha Ledgera, který loni tragicky zemřel. Johnny byl také jedním z herců, kteří za něj pak dokončili roztočený dobrodružný film Imaginárium doktora Parmase (2009).

V poslední době se hodně mluvilo o tom, že Depp si chce po deseti letech svou přítelkyni vzít. Fámy nedávno ukončila Vanessa slovy: „Každý rok se svatbou spíš jen škádlíme. Náš vztah je i bez ní pevný jako skála, v duchu jsme se vzali už dávno. Oddací list ale ke štěstí nepotřebujeme.“ 

Reklama

Výběr článků

Načítám