Hlavní obsah

Nejkurióznější módní styly mladých pobaví i vyděsí

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Propadlé kalhoty, roztrhaná trička, křiklavé barvy nebo oblečení v barvě noci či krve. Ač pro někoho nepochopitelné, právě toto je oblíbeným módním stylem mladých lidí. Čím více barev, tučnějšího make-upu a extravagantního oblečení, tím lépe. Pokud nad podivnými módními kreacemi teenagerů jen nechápavě kroutíte hlavou, následující řádky vám pomohou pochopit, kam si chodí pro inspiraci.

Foto: Profimedia.cz

Některé módní styly dokáží vyrazit dech.

Článek

V dnešní době každého charakterizuje jeho osobitý styl. Podle něj si vybírá přátele, koníčky i druh hudby. Nejvíce se to dá vypozorovat u generace ve věku od 14 do 18 let. Existuje několik desítek stylů módy, které jsou u mládeže oblíbené, ale dospělým připadají absurdní.

Scene

Styl oblíbený převážně u dívek. Scene (čteno „sín“) je druh módy vyznačovaný barvami, speciálně upravenými vlasy a výrazným líčením. Dívky, jinak také nazývané scene queens nebo scene kids, mají buď hodně tmavé, nebo naopak velmi světlé blond vlasy kombinované s barevnými melíry.

Čím víc “crazy“ tím lepší. Obvyklé jsou také patky, které si na straně sepínají barevnou až dětskou sponkou. Horní vlasy si tupírují a spodní prameny vyžehlí do úplně rovných pruhů.

Foto: archiv firmy kikikannibal, Profimedia.cz

Mezi nejznámější představitelky Scene scény patří Hanna Beth (vlevo) a Kiki Kannibal.

Scene kids jsou hodně sebevědomé, chtějí být oblíbené a krásné. Poslouchají všemožný styl hudby (od metalu až po rap). Mezi oblečením si nejčastěji vybírají trička s barevnými potisky (např. kreslené postavičky, nápisy apod.), sukně s křiklavými legínami nebo podkolenkami. Mezi známými scene queens jsou například modelka Kiki Kannibal, nebo Hanna Beth.

Emo

Styl často odsuzovaný, ale u některých mladých lidí velmi oblíbený. Lidé s emo stylem nejčastěji poznáte podle černé patky spadající přímo do očí, zamyšleného výrazu a černě zvýrazněných očí. Kluci a dívky, nebo jinak řečeno emo boys a emo girls jsou definováni jako lidé nebojící se dát najevo své emoce, od čehož vznikl i název Emo (emotions).

Lidé s emo stylem jsou fascinovaní temnotou, touhou po romanci, věcmi týkajícími se smrti a mají také sklon k sebepoškozování. Populární je také demonstrace bisexuální a homosexuální orientace. Kromě oblečení a chování je emo také hudba.

Foto: Profimedia.cz

Emo girls

Mezi první skupiny, které jsou spojovány s tímto stylem, patřili My Chemical Romance. Postupem času přibývali další jako Aiden, Burden Of Day nebo Tokio Hotel.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z představitelů hudební scény Emo je Bill Kaulitz z Tokio Hotel

Gothic

Slovo, pod kterým si nejčastěji představíme smutek, hrůzu, tmu nebo hřbitov. Gothic people jsou lidé, kteří nacházejí zálibu v temných věcech, poezii, hudbě a všem, co má aspoň trošku depresivní nádech.

Foto: Profimedia.cz

Gothic people jsou různých věkových kategorií a snadno na sebe upoutají pozornost.

Dívky libující si v gothickém stylu poznáte podle dlouhých černých vlasů, černých nebo červených šatů s krajkami a nabíranými sukněmi. Oblíbené jsou také dlouhé kabáty, korzety a rukavice. Mnoho lidí si Gothic plete se stylem Emo, přesto, že u Gothic jde úplně o něco jiného.

Často se spojuje s vampyrismem, magií, okultismem a mysticismem. Jeden z častých omylů je, že si je lidé spojují se satanisty apod. Gothic people jsou častěji křesťané a ve většině případů nemají víru žádnou. Mezi známé představitele gothic stylu, přesněji hudby, patří například skupina Evanescence, Almora a další.

Foto: Profimedia.cz

Evanescence jsou jedni z možných představitelů gothic hudby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám