Hlavní obsah

Do módy se dostává opět retro aerobik

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmdesátá léta jsou opět zpátky. A to nejen v tradiční módě, ale také v tělocvičnách. Nejnovějším hitem je totiž tzv. retro aerobic - zpět se hlásí především neónové dresy a pletené návleky.

Článek

Pletené návleky, které si pamatujeme z filmu Flashdance, případně z televizního pořadu Cvičme v rytme, jsou prostě in.   

"Lidé jsou do retro aerobikových oblečků celí diví. Trikot Jane Fondové, zakladatelky tehdejšího aerobiku, je módní značkou. Richard Simmons či Kathy Smithová, nejoblíbenější instruktoři aerobiku té doby, jsou idoly," uvedl Rob Piela cvičitel řetězce Crunch fitness.

Retro aerobic je nadčasový 

Hudba, baví cvičence asi nejvíce. Kromě typických aerobikových skladeb se jedná především o hity Michaela Jacksona či Poison, které dokáží strhnout dav již celé čtvrtstoletí.

Foto: Profimedia.cz

Retro aerobik

Podle serveru www.aerobic.cz jsou hodiny retro aerobiku nadčasové a jsou dobré nejen pro tělo, ale i peněženku. Nejsou totiž cenově náročné. Můžete tedy cvičit velmi efektivně, aniž byste museli používat drahé pomůcky.

Návrat ke gymnastice 

"Celá myšlenka retro aerobiku není pouze módní záležitostí, ale také návratem k základním gymnastickým cvičením a odklonem od moderních technologií," vysvětluje Cedric Bryant, tiskový mluvčí Americké rady pro cvičení (ACE).

Rob Piela, osobní trenér řetězce Crunch, k tomu dodává: "Tělo pracuje ve třech rovinách pohybu, předozadní, čelní a příčné. Všechny trendy, které se objevují, slouží jen k tomu, aby neutuchal zájem zákazníků," vysvětluje Piela.

Ale zpět k dnešnímu trendu a vlně retro aerobiku. Stálý zájem zákazníků leží na srdci i Eriku Casaburimu, který přetvořil svoji lásku ke všemu, co pochází z 80. let, do řetězce fitness center Retrofitness. Čtyřiatřicetiletý Casaburi otevřel svoji první provozovnu v roce 2004. "Vím, co platí na naši cílovou skupinu, generaci dnešních třicátníků," vysvětluje Casaburi.

"My, příslušníci generace X, milujeme 80. léta. Nevím, jestli by dnes vůbec bylo možné vymyslet všechny ty barvy, tvary, oblečení a hudbu. Celou věc jsem podrobil důkladnému výzkumu," uvedl Casaburi. "Zjistil jsem, že každých 30 let přichází období retra, tak jsem si řekl: Když retro, tak pořádné."

Reklama

Související témata:

Související články

Zahnat migrénu lze velmi snadno aerobikem

Rakouští vědci hledají způsob, jak zvládnout migrénu bez léků tišících bolest. Zjistili, že bolení hlavy ustupuje při pravidelném cvičení.

Výběr článků

Načítám