Hlavní obsah

Jennifer Lopezová má kariéru pod kontrolou, láska jí však nepřeje

Washington/Praha

Již jako malá holčička z newyorského Bronxu chtěla být velkou hollywoodskou hvězdou. Takový sen má asi řada jejích vrstevnic, ale jen málokteré se splní. Herečka, zpěvačka, módní návrhářka a tanečnice Jennifer Lopezová to dokázala a dnes ve svých čtyřiceti letech stále patří mezi přední světové celebrity showbyznysu.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer je známá zpěvačka i herečka.

Článek

Přestože je Lopezová nadaná a pracovitá, jejím symbolem se stalo vypracované tělo, které přitom nezapadá do obvyklé šablony ultraštíhlých modelek. "Můj zadek, to je dar od pánaboha. Můžu vás ujistit, že je skutečně pravý," usmívá se latinskoamerická kráska, která si svoji chloubu nechala pro jistotu pojistit.

Jennifer Lynn Lopezová se narodila 24. července 1969 v newyorském Bronxu portorikánským rodičům. Má dvě sestry. Již jako čtyřletou ji matka přihlásila do hodin tance a v sedmi letech vystupovala na různých školních představeních. Rodiče z ní chtěli mít právničku, ale ona toužila tancovat. V osmnácti se začal tancem živit. Prosadila se i do televize, získala malé role v různých seriálech a herectví jí okouzlilo.

Foto: Profimedia.cz

Snímek z filmu Smím prosit je jedním z důkazů, že J.Lo miluje tanec.

"Odmalička jsem zpívala a tancovala. Teď jsem toužila hrát ve filmu," vzpomíná na své začátky. První výraznější role ji potkala v dramatu Moje rodina (1995). Film měl příznivý ohlas u kritiky a pro Lopezovou znamenal první krok na cestě za vysněnou filmovou kariérou. Poté už přišla role sexy policajtky v úspěšné akční kriminálce Vlak plný peněz (1995) a thriller s Jackem Nicholsonem Krev a víno (1996).

Průlom přišel v roce 1997 s biografickým snímkem Selena, v němž si zahrála titulní roli zpěvačky Seleny Quintillany Perezové, kterou zabil fanoušek. Tato role Lopezové vynesla nominaci na Zlatý glóbus a její herecké akcie šly hodně nahoru. Zahrála si pak hlavní ženské role ve filmech Zakázané ovoce (1998), Svatby podle Mary (2001) a Krásná pokojská (2002).

Za účinkování ve snímku Policajtka (2001) inkasovala devět miliónů dolarů a stala se nejlépe placenou latinskoamerickou herečkou. To však ambiciózní Lopezové nestačilo, a proto se pustila i do světa populární hudby. Její debut s názvem On the 6 vyšel v roce 1999 a název byl inspirován číslem metra, kterým v mládí jezdila. Album mělo obrovský úspěch a stalo se několikanásobně platinovým.

Foto: Profimedia.cz

Jeniffer Lopez dostala za svá hudební alba už mnoho cen.

V roce 2001, při vyhlašování cen MTV Europe Music Awards, obdržela titul nejlepší zpěvačka. Úspěšná byla i další alba, včetně toho zatím posledního, které se jmenuje Brave a vyšlo v roce 2007. V témže roce vydala ještě španělsky nazpívanou desku Como Ama Una Mujer.

Uměleckou kariéru má Jennifer Lopezová pod kontrolou, ale v osobním životě se jí až tolik nedařilo. Je potřetí vdaná a obě předchozí manželství neměla dlouhého trvání. S kubánským číšníkem Ojanim Noou se rozvedla po necelém roce v lednu 1998 a jen o pár měsíců déle trval její svazek s tanečníkem Crisem Juddem - s ním se rozvedla v lednu 2003.

Rozvody ji pronásledují

V červnu 2004 se během utajeného obřadu ve své rezidenci v kalifornském Beverly Hills provdala za zpěváka salsy Marka Anthonyho. O rok staršího Anthonyho si přitom vzala půl roku poté, co zrušila své mediálně široce probírané zasnoubení s hercem Benem Affleckem.

Ze vztahu těchto dvou hereckých celebrit tak zůstal pouze extrémně špatný film Láska s rizikem, za který v roce 2004 oba dostali Zlaté maliny pro nejhorší herecké výkony. Loni v únoru se Lopezové narodila dvojčata - chlapec Max a holčička Emme.

Ctižádostivá superstar se již čtyři týdny po porodu v médiích chlubila tím, že shodila 18 kilogramů a je zpátky ve formě. Lopezová se snažila prosadit i v módní branži - po šesti letech podnikání v oděvním průmyslu však její značka letos skončila a firma pozastavila uvedení nové kolekce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám