Hlavní obsah

I pohodlná těhotenská móda podléhá trendům

Právo, Jana Tomsová

V současné době je velká část módy jaksi těhotenská. Nařasené tuniky a volné topy nedávají štíhlé linii šanci vyniknout, což samozřejmě dělá radost dámám baculatým. A mezi ty dočasně patří i čekatelky na potomka.

Článek

Těhotenská móda stále tvoří samostatnou oděvní kategorii, ale ne proto, aby budoucí život maskovala. Víc v ní jde o co nejpohodlnější střih i materiál a v některých případech také o možnost postupného zvětšování, aby nebylo zapotřebí kupovat stále něco nového.

Myslet dopředu a zeširoka

Jde vlastně jen o několik měsíců, které uběhnou jako voda. Přesto však mnoho nastávajících maminek věci nošené v těhotenství nenávidí navždy. Většinou proto, že se nedaly příliš obměňovat a kompletovat s oděvy, které už v šatníku byly. To je zásadní chyba, k níž by nemělo dojít.

Od gravidní ženy se tradičně bůhvíproč očekává, že bude stále jako z cukru, prostě radost pohledět. Splnit takový požadavek ovšem nebývá vždy snadné. A právě chytrá těhotenská garderoba v tom maminkám pomůže.

Důležité je nebát se vrstvení jednotlivých částí - přes jednu blůzu druhou, pod sukni a krátké šaty vzít dlouhé kalhoty nebo zkrácené legíny, nezapomínat na vesty, které se musí zapínat, využít bolerek apod. Když je navíc učiněno zadost zajímavému barevnému sladění, budoucí maminka skutečně stojí za ohlédnutí.

Záleží i na doplňcích

Snad více než kdy jindy promlouvají v těhotenství veškeré doplňky. Pokud jsou povedené, celkový dojem se výrazně zlepší, v opačném případě zhorší, rovněž výrazně.

Při jejich výběru jsou určujícím prvkem střevíce, které nesmí sebeméně útočit na zdraví. Na příliš vysoké podpatky je lepší zapomenout, ale ani úplně nízká platforma není ideální. Noha musí v botách dobře sedět, což platí i pro pantofle včetně domácích. Kabelka a ozdoby by měly spolu ladit.

Teď v létě se nabízí kromě neutrálních odstínů také mnoho živějších. Proč ze sebe dělat šedou myšku, když je právem na místě zdravá pýcha?

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám