Hlavní obsah

Na slavnostní party zazáříte ve stylových šatičkách

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Období prázdnin sice bývá chudší na slavnostní příležitosti, zato mají zejména pod širým nebem zcela jinou atmosféru. Dalo by se říct, že jaksi filmovou. Taková nóbl party si pochopitelně zaslouží také oblečení, díky kterému aspoň na pár hodin vstoupíme do jiného světa.

Článek

Velké letní róby se příliš neliší od zimních, snad jenom klasických třpytivých ozdob by na nich mělo být méně. Přednost má větší barevnost oděvů i doplňků, černá a bílá je ale samozřejmě vítaná vždycky.

Zelená pro svůdnost

Nejpřitažlivějším ozdobným prvkem šatů na nóbl party je nepochybně výstřih, pokud má co ukazovat. Musí být ovšem dokonale vypracovaný a doplněný perfektním prádlem, aby se místo parády nestal zdrojem nervozity.

Nejslavnostněji působí dlouhé šaty, zvlášť se sukní mírně protaženou do vlečky. K odvážně odhaleným modelům je dobré si pořídit ještě bolerko, kabátek nebo přehoz, protože pod otevřenou oblohou bývá někdy chladno.

Praktická délka společenských šatů je takzvaná koktejlová, tedy kousek nad kotníky. Takové oblečení se dá použít i během dne, přestože název naznačuje pátou hodinu odpolední.

O výjimečný efekt se vždy spolehlivě zaslouží kvalitní satén, umožňující kombinování matu a lesku. Žádané jsou z něj nyní zejména kalhoty, které se doplňují různými halenami, vesměs z více, či méně průhledných materiálů.

Síla nápaditých drobností

Pokud někdo dostane pozvání na party skutečně jen občas, nemusí je odmítat s odůvodněním, že nemá co na sebe, protože i běžný oděv se dá proměnit ve výjimečný. Pomohou v tom například dlouhé vlající šálky a velké, nepřehlédnutelné textilní květiny.

Své udělá výrazná bižuterie, zejména nápadné náušnice. Nepostradatelné jsou pěkné letní střevíce a k nim odpovídající kabelka - ne taška, v níž s sebou vláčíme všechno možné. Nebojme se barevně kontrastních kombinací s oděvem, vnášejí do celkového vzhledu lehkost a letní atmosféru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám