Hlavní obsah

Líčení podle letních trendů si vyzkoušely i české miss

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tajemství perfektního make-upu českých miss na obrazovce televize či na módních molech tkví často v práci vizážistů a maskérů. Když jde ale jen o kávu s kamarádkou nebo procházku s přítelem, musí si i královna Iveta Lutovská poradit s líčením sama. Pro inspiraci si přišla spolu s dalšími finalistkami České miss k odborníkům.

Vítězky České Miss se nechaly inspirovat nejnovějšími trendy v líčeníVideo: ČTK

 
Článek

Jaký make-up nebo jaký typ líčení pro jednotlivé příležitosti použít jsou rady, kterými nepohrdnou ani vítězky České miss Iveta Lutovská, Tereza Budková a Zina Šťovíčková. Přestože většinou dávají přednost líčení od profesionálů, někdy se musí nebo raději chtějí líčit i samy. Jak na to jim ukázali profesionální vizážisté, kteří dívky nalíčili a zároveň jim vyzradili, co bude letos v létě trendy.

Dívky se při líčení mimoděk shodly na tom, že dávají přednost spíše přírodním tónům a prozradily i některé své triky. "Mám ráda, když jsou oči nalíčeny tmavěji než rty, je to taková lichotivá kombinace, která sluší každé ženě," prozradila svůj oblíbený trik královna krásy Iveta Lutovská.

Letní líčení bude barevné a hravé

Aktuálním kosmetickým trendem, který znalci nejen misskám prozradili, je hravé a barevné líčení. Pleť má však zároveň působit především zdravě a přirozeně. "V létě je líčení hravější. Pleť má být prozářená a nemusí být příliš zapudrovaná. Měla by působit přirozeně. Zejména líčka mají zářit," prozradila vizážistka Dagmar Kršková.

Podle ní jsou žádané svěží, dívčí barvy, k nimž patří zelená nebo růžová. Stále aktuální je ale také takzvané kouřové líčení, při němž se oči zvýrazňují kombinací několika barev. Použít se pak mohou také třpytky, ale nesmí se to přehánět. "Zejména ve vyšším věku je třeba k tomuto zdobení přistupovat citlivě," uvedla vizážistka.

Méně je někdy více

Podle Krškové je chybou českých žen, zejména v pokročilejším věku, příliš nápadné líčení. Ženy by měly dodržovat pravidlo, že "méně je někdy více".

I když současné trendy přejí také očním linkám, je třeba prý vážit typ obličeje, na nějž se aplikují. "Oči jsou základ při líčení. Linky se ale pro všechny nehodí," zdůraznila.

Aby líčení v létě, ale také v jiném ročním období, bylo kvalitní, musí být pleť dobře připravena. "Pleť se musí dobře hydratovat a pravidelně odličovat. To je základ," uvedla Kršková. Make-up pak podle ní musí odpovídat barvě pleti, výrazně ji nezesvětlovat, ale ani neztmavovat.

Důležité je správné odličování

Podle Dity Vosové z francouzské kosmetické firmy Bourjois mají zvláčňující účinky například výtažky z květů růže. Pomerančová kůra, kterou obsahují některé moderní odličovací přípravky, pak pleť prý oživí a rozzáří. "Důležité je správné odlíčení make-upu, aby se odstranily odumřelé buňky. Peeling pro unavenou pleť s pomerančovou kůrou ji rozjasní. Svěží odličovací mléko se po kontaktu s vodou mění v pěnu," vysvětlila.

Pro prevenci vysoušení kůže jsou pak vhodné odličovače na olejové i vodní bázi, které umí zjemnit mimo jiné oční okolí. "Nejdůležitější pro ženu je mít stále vláčnou, rozzářenou, jasnou pleť. Na to se soustřeďuje většina moderních značek," uvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám