Hlavní obsah

Hitem letošního léta budou výrazné a veselé sluneční brýle

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sluneční brýle chrání naše oči před nebezpečnými UV paprsky a proto se bez nich neobejde nikdo z nás. Patří mezi nejdůležitější letní módní doplňky, které podléhají aktuálním trendům. Letošním hitem jsou veselé brýle v různých hravých designech a na výslunní ještě zůstávají retro brýle a lá 80. léta a tzv. brýle pilotů.

Článek

Při výběru brýlí je důležité pohlížet nejen na vzhled, ale i na kvalitu tak, aby brýle skutečně chránily zrak a zároveň, aby něco vydržely a přitom byly pohodlné. V každém případě by vám měly slušet a skutečně doplňovat váš letní outfit.

Nákup brýlí obvykle vyžaduje důkladné zkoušení. Pokud chcete ušetřit čas, dodržujte pravidla. Například ženy s hranatým obličejem by měly zapomenout na obroučky ve tvaru obdélníku a naopak ženy s kulatým obličejem by se měly vyhnout obroučkám dokulata.

Barvu obrouček lze velmi úspěšně volit podle typologie pleti a vlasů, kdy tmavým typům sluší tmavé barvy, přírodní a tzv. zemité barvy a světlým typům tmavé nebo veselé barvy. 

Současné trendy

Opravdu žhavým trendem jsou veselé brýle v různých hravých tvarech i vtipných barevných kombinacích. Výjimkou nebudou ani tvary srdce nebo hvězdy, které dodají ženám nejen šmrnc, ale i velmi mladistvý vzhled.

Od loňského roku jsou stále in brýle se stínítkem či tzv. brýle Shutter Shades připomínající mřížování okenic.  

Stálicí se stávají brýle v retro stylu a la 80. léta. Nadměrné velikosti obrouček jsou nejen módní, ale i velmi praktické, jelikož chrání zrak před UV paprsky skutečně ze všech úhlů.  

Brýle pilotů Top Gun jsou velmi oblíbené u celebrit jako je Rihanna či Victoria Beckkham. Módní jsou především ty s barevnými skly či nejrůznějším stínováním.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám