Hlavní obsah

Hvězdy filmového nebe oslnily v Cannes odvážnými modely

– Cannes
Novinky, ČTK, Karolina Zarzycká

Jak se dalo čekat, hvězdy šou byznysu, modelky i zpěvačky se po červeném koberci filmového festivalu v Cannes prošly a fotografům pózovaly ve slušivých, ale i odvážných modelech společenských šatů.

Foto: Reuters

Herečka Kerry Washingtonová se objevila v oslňující bílé róbě s modrými vyšívanými květy.

Článek

Jen málo prostoru pro fantazii ponechala česká topmodelka Eva Herzigová svým průhledným kalhotkovým modelem ve stylu filmové Bridget Jonesové, ve kterém se objevila na večírku módního domu Dolce & Gabbana v Cannes.

Šestatřicetiletou rodačku z Litvínova, kterou proslavila především reklamní kampaň na podprsenku Wonderbra v 90. letech, zdobily též diamantové náušnice od Choparda a otevřené lodičky na jehlových podpatcích.

Foto: Reuters

Česká modelka Eva Herzigová šokovala přítomné průhlednými červenými minišaty.

Pozornost celého filmového světa, kterou na sebe poutal slavný festival v Cannes, byl opět vítanou příležitostí i pro přehlídku modelů nejznámějších módních značek. Návrhářské domy znovu tvrdě soupeřily o přízeň filmových hvězd něžného pohlaví, aby je přiměly si obléknout pro přechod po červeném koberci právě jejich exkluzivní róby se šperky a dalšími luxusními doplňky.

Foto: Reuters

Herečka Penelope Cruzová patřila k nejkrásnějším hvězdám v Cannes, na snímku s režisérem Pedrem Almódovarem.

Foto: Reuters

Ne všechny modely se vyvedly. Herečce Else Patakyové se podařilo vyrazit přítomným dech pruhovanými šaty balonového střihu.

Foto: Reuters

Rudé šaty italské zpěvačky Loly Ponceové zaujaly svým střihem.

Foto: Reuters

Stále šarmantní a sexy Sharon Stoneová předvedla v Cannes černé šaty s jedním ramínkem a odvážnám rozparkem.

Foto: Reuters

Zpěvačka Annie Lennox pro filmový festival zvolila bledě modré úzké šaty v kombinaci s černými rukavicemi.

Foto: Reuters

Německá modelka Claudia Schifferová stále oslňuje dívčím půvabem, avšak šaty selkovského střihu jí na jemnosti spíše ubírají.

Foto: Reuters

Módní návrhářka Donatella Versace na přehlídce v Cannes svými perfektními modrými šaty naznačila, kterým směrem by se mohl ubírat styl společenských šatů.

Vzhledem k tomu, že hereček je v podstatě jen několik a oproti modelkám se při slavnostní příležitosti převlékají opravdu jen málokdy, konkurence je vražedná a před objektivy fotoaparátů a televizních kamer se probojovalo jen několik vyvolených módních značek.

Byla to právě značka Chanel, která letos oblékla v Cannes nejvíce hvězd. Návrhářské firmy, pro které byl festival v Cannes vedle udělování filmových Oscarů jednou z hlavních mediálních událostí roku, si ovšem dali při výběru nositelek svých šatů velký pozor, aby jim skutečně slušely.

Podle Dioru si módní domy nedávají zrovna přesná měřítka, ale róby musejí pěkně ladit jak se ženou, která je nosí, tak s image značky. Chanel v tomto ohledu upřednostňuje kvalitu nad kvantitou a údajně by odmítl obléknout například americkou herečku Pamelu Andersonovou s jejím bujným poprsím.

Foto: Reuters

Těhotná herečka Laetitia Castaová se objevila na promítání filmu Visage ve slušivých přiléhavých šatech zvýrazňujících její bříško.

Foto: Reuters

I tento odvážný model háčkovaných botek v kombinaci s pletenými ponožkami bylo možno shlédnout na koberci v Cannes.

Foto: Reuters

Ivana Trumpová se na festivalu objevila ve světlé róbě s odvážným výstřihem.

Foto: Reuters

Modelka Lili Coleová předvedla nádherné šaty s rozparkem be z ramínek.

Foto: Reuters

Srbská tenistka Jelena Jankovičová v Cannes prokázala svými kouřovými šaty s vykládaným dekoltem smysl pro jemnost a eleganci.

Herečky a modelky měly v záloze také i náhradní šaty pro případ poškození či daleko horší situaci, kdy by se měly v jeden večer na červeném koberci objevit dvě herečky v příliš podobných šatech.

Módní domy také vedou přesnou evidenci toho, co kdo nosil od nich či od konkurence v minulých letech, aby se předváděné modely neopakovaly. Letos se jim výběr opravdu povedl. Dle záběrů a fotografiích je znát, že z barev dominovaly modrá, černá a červená.

Reklama

Související články

Cannes praská ve švech a hvězdy jsou všude

O víkendu prošlo Cannes svou vlastní krizí. Městečko sice nafouklo rezervy pro 35 tisíc filmových profesionálů a více než 4 tisíce novinářů, ale když k nim...

Výběr článků

Načítám