Hlavní obsah

Víkend jen pro sebe vyčistí hlavu a dobije baterky

Právo, Olina Táborská

„Patřím mezi ty, co se obětují pro rodinu. Poslední dobou jsem však byla strašně unavená a nespravedlivá. Kamarádka Majka měla úžasný nápad si někam vyrazit. Jen my dvě,“ říká čtyřicetiletá Anna z Ostravska.

Foto: Profimedia.cz

Recept na únavu a otrávenost z každodenní rutiny je jednoduchý: dopřát si pár chvil jen pro sebe. Jednou z variant jsou lázně.

Článek

Anna přiznává, že když se vrátila po nabitém víkendu domů, měla pocit, že polovina starostí, která ji předtím deprimovala, byla malicherná.

„Získala jsem odstup a taky jsem trochu pustila žilou rodinnému kontu,“ přiznává. „Nad peníze se pro jednou povzneste, jste-li jako já, že si nic nedopřejete a všechno cpete do rodiny. Nestačím se divit, jak si mne teď všichni předcházejí,“ dodala.

Udělat něco neobvyklého stojí za to

Annu i Majku by psycholog pochválil. To, že se odvážily udělat něco ne tak běžného, jim zvýšilo v rodině prestiž. Chytré ženy tohle vědí, a tak si občas dopřejí radost, která jim spraví sebevědomí. Některá si koupí něco na sebe, jiná o sebe nechá pečovat, další vyrazí s kamarádkou na víkend do lázní, jako Anna s Majkou.

Foto: Klára Křížová, Právo

Lázeňské a relaxační procedury jsou v Korutanech na té nejvyšší úrovni.

Existuje spousta možností, jak načerpat nové síly pro další kolotoč všedních dní. Pro ty, které se chtějí inspirovat, nabízíme několik tipů na zážitky, které si mohou dopřát ženy sólo, s kamarádkou a nebo s partou.

Kompletní proměna

Udělat něco neobvyklého, to je ono. Třeba strávit den s odborníky, kteří nás naučí upravit se tak, abychom zvýraznily své přednosti a potlačily nedostatky. Vizážistka s kadeřnicí a kosmetičkou nám sestaví program na tělo nejen v péči o pleť a líčení, ale také zjistíme, jaký účes nám sluší, které barvy raději nenosit. Navíc poradí, jak si novou image udržet.

www.darky-jsou-zazitky.cz, od 4802 do 11 947 Kč

Kouzelný večer Abrdan

Vyrazíte-li do Prahy ve dvou i ve čtyřech za kulturou, gurmánskými zážitky a nebo jen se projít po městě a nakupovat, můžete si pobyt zpestřit kouzelným večerem, který jeho aktérky nazvaly Abrdan.

„Po tisíciletí je slovo abrdan tajemným heslem ženské krásy, síly, solidarity a intuice,“ vysvětlují masérky Juliane Šeráková a Pavla Kubášková.

Večer v příjemném prostředí začne úvodním rituálem nad šálkem speciálního čaje, vařeného podle prastaré tajné receptury pro posílení intuice a vnitřní síly. Jakmile se navodí atmosféra klidu a uvolnění, dojde na dvě masáže, které si dámy vyberou:

  • Relaxační masáž s aromaterapeutickými oleji; 
  • Indická masáž hlavy;
  • Masáž obličeje a dekoltu lávovými kameny; 
  • Šamanská léčivá masáž obličeje;
  • Havajská masáž; 
  • Řízená relaxace - hudba, mluvené slovo.

www.abrdan.cz, 1200 Kč za osobu

Dýchánky u Zapálené kuchařky

Čtveřice žen by se mohla dobře pobavit a zároveň něco naučit na neobvyklém kurzu vaření. Ve své kuchyni v Praze ho pořádá autorka zapálených kuchařek Lenka Požárová. Témata jsou různá, ale vždy odlišná od těch, která nabízejí jiné školy vaření. Lenka uspořádá takový kurz na míru i pro partu, jež ženy dají dohromady. Domů si každá odnese i výslužku svých výtvorů, aby ochutnala také rodina.

Foto: http://www.zapalena-kucharka.cz/, Novinky

Vaření Lenku velmi baví ...

Den fotomodelkou

Že není ošklivých žen, ale jsou jen takové, co se neumějí upravit, se dá ověřit díky zážitku nazvaném Den fotomodelkou. Luxusní akce, ale také luxusně pozvedne kuráž.

Po první schůzce nebo telefonickém hovoru s vizážistkou se adeptka dozví, jak se má na fotografování připravit. V den D se jí celý den budou věnovat kadeřnice a vizážistka - fotografka. Naučí ji pózovat jako topmodelku. Menší cestovní album s fotografiemi, zvětšené fotografie a CD obdrží na třetí schůzce s vizážistkou, a nebo je dostane poštou.

www.firma-na-zazitky.cz, 19 739 Kč

Buďme krásné a sexy

Víkend s Flirt dance je něco, co můžeme absolvovat bez manžela či partnera, ale z čeho budou mít po našem návratu domů jistě radost. My si od nich odpočineme a ještě se naučíme sexy pohybům a pózám, jaké bravurně zvládají světoznámé zpěvačky. Stačí absolvovat některý z víkendových seminářů Flirt dance. Pořádá je Centrum tance v několika místech ČR.

www.centrumtance.cz/flirtdance

Jachta s kapitánem

Parta čtyř žen, které chtějí vyzkoušet něco nevšedního a nebojí se vody, si může najmout jachtu i s kapitánem. Ten je proškolí v ovládání lodi, bezpečnosti i v základních pravidlech meteorologie a pak s nimi celý den kormidluje loď po Orlické přehradě.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazit si s jachtou na vodu chce trochu odvahy, ale perfektně si vyčistíme mozek.

www.firmanazazitky.cz, 4980 Kč

Jen tak si lenošit a být spolu

Ženy, které by nejraději jen na pár dnů zmizely členům rodiny z očí a netouží po řízeném programu, ať si najdou nějaký penzión v místě, kam běžně nejezdí, a jen tak si užívají klidu a pohody.

Ceny za ubytování jsou velmi snesitelné a majitelé se stále častěji snaží upoutat své hosty něčím originálním, co jinde nenajdeme. Může to být i domácí strava. Spojíme-li to s pobytem v čisté přírodě, zkusme některou z mnoha biofarem. Nabízejí se i různé aktivity, třeba jízda na koni i pro úplné začátečníky.

Ale i v penziónech bez označení eko mají pro své hosty vždycky něco příjemného. Může to být vana vířivka a nebo možnost půjčit si kolo. Ale zcela postačí i pocit, že máme dost času na to, abychom si s kamarádkou pořádně popovídaly a nikdo po nás nic nechtěl. Za úvahu to snad stojí, dámy, co říkáte?

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám