Hlavní obsah

Ukrajinská premiérka šokuje účesem, shodila cop

Ukrajinská premiérka Julija Tymošenková, známá jako "princezna oranžové revoluce", vzbudila pozdvižení novým účesem. Po minulém týdnu, kdy se s novými vlasy ukázala na veřejnosti americká první dáma Michelle Obamová, se objevila na zasedání vlády bez svého tradičního copu stočeného okolo hlavy i ukrajinská politička. Tentokrát měla pečlivě učesaný drdol. Informoval o tom ruský deník Izvěstija.

Foto: Reuters/Ivan Chernichkin a oficiální stránky Julie Tymošenkové, Novinky

Julija Tymošenková s tradičním copem a novým účesem.

Článek

Spletený cop kolem hlavy se stal pro Tymošenkovou typickým. Podle některých vypadá dokonce jako zlatá koruna, která ji tolik odlišuje od mužských kolegů. Vlastní kategorii si získal i na jejích oficiálních stránkách. Tymošenková dokonce požádala veřejnost, aby se nesoustředila na její vzhled, jelikož jako každá žena někdy svůj účes změní.

Přesto není účes ukrajinské premiérky jen prostým rozmarem módy. Pletený cop je tradičním ukrajinským účesem, kterým Tymošenková podtrhuje národnostní povědomí a zahrál na kulturní i politickou notu voličů. I přesto, nebo právě proto, jsou okamžiky, kdy ukrajinská politička šokuje rozpuštěnými vlasy nejen svémi kolegy ale i veřejnost. Možná i proto se o ní mluví jako jedné z nejhezčích žen, které vůbec vstoupily do politiky.

Podle kolegů vypadá premiérka s rozpuštěnými vlasy mladší. FOTO: tymoshenko.com

Tymošenková běhěm let měnila i barvu vlasů, a to od tmavé k blonďaté, u které vypadá, že zůstane. A o svém copu říká: „Nic není umělé - cop ani nehty, navíc téměř nikdy nepoužívám ani kosmetiku.“

Změna účesu vyvolala v části ukrajinské veřejnosti znovu dotazy na kdysi probírané téma, totiž zda má nebo měla ukrajinská premiérka svůj "premiérský cop" pojištěný na miliónovou částku proti "zásahům třetích osob" a jiné újmě. A jak by to bylo s případnou pojistkou, když nyní cop sama "shodila".

Reklama

Související témata:

Související články

Michelle Obamová s novým účesem omládla

Se zcela novým účesem se předvedla manželka amerického prezidenta Michelle Obamová na vyhlašování ankety časopisu Time 100 nejvlivnějších lidí planety v New...

Výběr článků

Načítám