Hlavní obsah

S celulitidou zatočí speciální spodní kalhotky

LONDÝN

Až devadesát procent všech žen trpí celulitidou. Doposud s ní šlo bojovat především dostatečným pitným režimem, detoxikací organismu, lymfodrenáží a posléze pomocí nejrůznějších gelů a krémů. Nyní se na pultech obchodů společnosti John Lewis objevily speciální kalhotky, jež dokáží prohřát pokožku tak, že se tuk promění v tekutinu, která se z těla odplaví.

Foto: Garnier, Novinky

Celulitida vzniká velmi často ze špatného životního stylu.

Článek

Spodní kalhotky Scala Bio-Fir jsou vyrobené ze speciální tkaniny obsahující krystaly, které se při kontaktu s kůží začnou zahřívat. Má se za to, že teplo zlepšuje cirkulaci v pokožce stehen, hýždí a břicha, a přiměje tak tukové buňky, aby "tály" a měnily se v tekutinu. Ta je pak vylučována z těla játry.

"Osmdesát až devadesát procent žen má někde na těle celulitidu, proto je taková sháňka po nejrůznějších kosmetických prostředcích slibujících nápravu. Bohužel často jsou nám nabízeny produkty slibující výsledky, které ale obvykle neobstojí. Kalhotky Scala jsou ale odlišné - splní, co slibují," říká nákupčí spodního prádla firmy John Lewis Helen Spencerová.

Efekt trvá až rok

Společnost testovala kalhotky na pěti desítkách žen, které je nosily 30 dní nejméně šest hodin denně. Podle nezávislého experta Luise Augusta Luupata Conrada z brazilské univerzity Vale do Paraiba, který výzkum monitoroval, čtyři pětiny žen dosvědčily, že celulitida ustoupila.

Efekt trvá až rok, někdy i déle, za předpokladu, že žena, která kalhotky nosí, zdravě jí a pravidelně cvičí. Pokud se "pomerančová kůže" znovu objeví, doporučuje se nosit prádlo dalších 30 dní.

Nezbývá než vyčkávat, zda budou kalhotky opravdu tak účinné, jak tvrdí jejich výrobce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám