Hlavní obsah

Trendy botičky pro teplé dny září barvami a lichotí nohám

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čím dál častěji si letošní módní sezónu můžete před výlohou obuvi připadat jako před babiččinou skříní. Chybí už jenom vůně naftalínu. Boty kopírují dokonalé retro, nosí se platformy, kotníkové kecky i lodičky na širokém podpatku. Celkový „old school“ vzhled podtrhují praštěné kombinace barev.

Článek

Začnete-li svůj botník vybavovat od těch nejzásadnějších hitů, první věc, která by v něm neměla chybět, bude dozajista platforma. Masivní podpatek může mít mnohé podoby a naleznete jej prakticky u všech typů bot.

Především u sandálů, ty mají podpatek obvykle potažený textilií stejné barvy jako je nárt boty, ale i vyšívaný, či zdobený aplikacemi z různých materiálů. Nic nezkazíte ani tradičním korkem nebo lehce odpudivě vypadajícím pryžem.

Platforma podtrhne rovněž styl vašich lodiček a polobotek na tkaničku. Kontrast sportovních bot na vysokém podpatku je letos oblíbený a velmi sexy. Především, obléknete-li si sportovní sukni tenisového střihu nebo kraťasy.

Jehly tentokrát ne

Volíte-li raději decentnější styl oblékání a ráda obouváte boty na klasickém vysokém podpatku, vězte, že letošní sezónu můžete svým nožkám lehce ulevit. Odzvonilo totiž jehlám. Nosí se sice hodně vysoké, ale silnější podpatky. Sázkou na jistotu je, pokud imitují dřevo typickými béžovo - hnědými proužky.

FOTO: Baťa

Nad barvou nemusíte váhat vůbec, povoleno je prakticky vše. Nosí se především výrazné syté barvy, z nichž dominuje fialová. V módě je jemná kůže i lesklý materiál. Opět se vrací dokonce i zvířecí motivy, především hadí kůže. Absolutní letošní klasikou je ale lesklá bota s kombinací dvou až čtyř klidně nesourodých barev na vysokém silném podpatku, který imituje přírodní materiál.

Pokud se vás módní výstřelky nedotýkají, neházejte flintu do žita a loňské baleríny do popelnice. Oblíbené botky bez podpatku zůstávají stále v kurzu, především jejich pestré variace.

Reklama

Související články

Móda, která se hodí do přírody i do města

Dobrý úmysl vyrazit na výlet, ať už do přírody, za památkami nebo do neznámých měst, může zkomplikovat šatník, nedostatečně vybavený pro tyto příležitosti....

Výběr článků

Načítám