Hlavní obsah

Dárek pro maminku může být orginální i vtipný

Právo, Olina Táborská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá květnová neděle patří ženám, které máme nejraději. Příležitostí poděkovat a obdarovat milovaného člověka není nikdy dost, a tak přibývá rodin, které návrat Dne matek do kalendáře uvítaly.

Článek

Byl tam od dob prezidenta Masaryka až do nástupu komunistů a přerušenou tradici jsme obnovili po listopadu 1989. Svátek vznikl v roce 1910 na počest bojovnice za práva matek z Filadelfie Anny Reeversové-Jarvisové.

Americké mámy ten den nemusejí nic dělat, jejich povinnosti na sebe přebírají členové rodiny. Některé děti přinesou mámě snídani do postele a ještě ji obdarují červenými karafiáty. Naopak bílé karafiáty se nosí na hroby zemřelých matek.

Uvařit oběd není špatný nápad, ještě lepší je pozvat mamku na oběd. Takovou pozornost odmítne málokterá žena, navíc máme důvod poznat jednu z mnoha hospůdek, kterých je v každém kraji plno. Vaří-li v nich oslavenčino oblíbené jídlo, není nad čím přemýšlet.

Kdo uvažuje o dárcích trvalejší hodnoty, potěší ho, objeví-li něco, co je hezké a nepříliš drahé. Může to být šperk, kosmetika, relaxační či originální pomůcka na hubnutí. A také něco pěkného do interiéru. Třeba vás zaujme některý z našich tipů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám