Hlavní obsah

Móda, která se hodí do přírody i do města

Právo, Jana Tomsová

Dobrý úmysl vyrazit na výlet, ať už do přírody, za památkami nebo do neznámých měst, může zkomplikovat šatník, nedostatečně vybavený pro tyto příležitosti. Nastává nejvyšší čas takovou chybu napravit.

Článek

Ať už se vydáme za čerstvým vzduchem nebo zvolíme městskou turistiku, potřebujeme nejen maximálně pohodlné boty, ale také praktický, komfortní a pohledný oděv. Vzít si na sebe věci, které nosíme běžně, je jako zůstat jednou nohou ve všedním dni. Chce to změnu.

Kalhoty a bunda jsou nejdůležitější

Jakmile se jen trochu oteplí, přijdou na řadu nohavice v nejrůzněji zkrácených délkách. Nosí se dobře vypracované, nedeformující postavu. Kapsy jsou uzavřené zipem nebo patkou na knoflík či druk. Hitem se stávají pumpky s poněkud sníženým sedem, nikoli však až ke kolenům. Pas je pružný, často i zvýšený. Do popředí se hrnou opět kombinézy, což přináší velkou příležitost, jak vystavit na odiv dokonalou postavu. Přednost mají tkané materiály s příměsí pružného vlákna.

:.Lehoučké kargo kalhoty mohou mít zkrácenou délku, zajištěnou pásky na knoflík. Dobře se k nim hodí módní oranžová mikina nebo vesta, obojí s kapucí. Bonprix, kalhoty 599 Kč, mikina 499 Kč, vesta 399 Kč

FOTO: Archiv firmy Bonprix

:.Dvouřadový trenčkot se hodí zejména pro městskou turistiku i cestování, nezklame však ani při jiných příležitostech. Baťa, 2599 Kč - vlevo. Dámská džínová bunda s mírně zvýrazněným pasem se hodí téměř ke všemu,H & C, 1190 Kč.

FOTO: Archiv firem Baťa a H & C

:.Široké světle šedé a modré pruhy se výborně hodí k modrým džínám, s nimiž vyvolávají dojem nestárnoucího mariňáckého stylu. Denny Rose, 2300 Kč

FOTO: Archiv firmy Denny Rose

Šetřit na bundě se nevyplácí. Především by měla být z takového materiálu, který nepromokne, neprofoukne, rychle schne, a přesto se v ní člověk necítí jako ve staré prádelně. Pro městskou turistiku jsou vhodné bundy a kabátky džínové a jiné bavlněné, ale impregnované. Chybět by neměly ani vnitřní kapsy, které mají funkci jakéhosi osobního trezoru.

Promyšlená paráda

Příjemný pocit horní poloviny těla zajistí několik tenkých vrstev: tílko, triko a rozpínací mikina, která se dá podle potřeby uvázat kolem pasu nebo přehodit volně přes ramena. Dobrou službu dělají vesty bez rukávů, kromě jiného lichotící i silnější postavě.

:.Sportovní souprava z lehkého žerzeje nebrání žádnému pohybu a umožňuje i značnou fyzickou zátěž. Quelle, 1799 Kč

FOTO: Archiv firmy Quelle

:.„Záplatovaná“ bunda zdobená etnickými motivy Nepálu upoutá svým originálním vzhledem. Sanu Babu, 750 Kč

FOTO: Archiv firmy Sanu Babu

Hodně záleží na barevném sladění všeho, co si vezmeme na sebe. Žádané jsou jasné barvy kombinované s neutrálními. Platí to i pro obuv, sluneční brýle a další doplňky. Celkový dojem je svižný, tak trochu odvázaný. Přispívá k většímu uvolnění a načerpání energie pro dny plné povinností a starostí.

:.Důležité jsou vhodné doplňky: batoh Timberland 1199 Kč, ledvinka Timberland 879 Kč a sluneční brýle Relax, 499 Kč.

FOTO: Archiv firem Timberland a Relax

:.Vhodná obuv je samozřejmostí, nezapomeňte ani na pokrývku hlavy. Sportovní boty nahoře Baťa, 699 Kč. Polobotky dole Baťa, 1399 Kč. Kšilt H & D, 49 Kč.

FOTO: Archiv firem Baťa a H & D

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám