Hlavní obsah

Správná osobní váha je výborným pomocníkem při dietě

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěch při hubnutí může záležet i na typu váhy, na které pravidelně kontrolujete ztracená kila. Novodobé osobní váhy totiž umožňují měřit tuk v těle a záznamy převádět do počítače. Zaznamenají tak i drobné pokroky, což může mít při dietě velmi pozitivní vliv na motivaci.

Článek

Výběr osobní váhy tedy záleží na individuálních požadavcích i stylu života. Nejlevněji samozřejmě pořídíme klasické mechanické váhy. Ty však nemají elektronické prvky a jsou vhodné spíše pro orientační zjištění hmotnosti. Poznáte je celkem spolehlivě podle celoplastového provedení.

Digitální mechanické váhy pak mají digitální pouze displej, jinak pracují na stejném mechanismu a i tady mohou být stejné problémy s drobnou nepřesností. Design těchto vah je sice už propracovanější, jde ale stále o stejný produkt.

Plně digitální váhy pak už váží cca na sto gramů přesně, mají propracovanější design a často je při jejich výrobě použito tvrzené sklo. To je velmi efektní a umožňuje aplikaci různých motivů. Setkáme se i s luxusním provedením z kamene.

Nejlevněji vyjde klasická váha bez přidaných funkcí (cca 130 Kč).

FOTO: Novinky.cz, IKEA

Barevné váhy s květinovými motivy pořídíte cca za 350 Kč.

FOTO: Sencor shop

Dražší váhy dovedou určovat rozmezí zdravého tělesného tuku, váha automaticky porovnává procento tuku s procentem tuku zdravého člověka. Stojí cca 2 000 Kč.

FOTO: Novinky.cz, Tanita

Váhy obvykle váží až do 150 kg, pouze některé novější modely až do 180 kg .Pokud vážíte více, bude si muset pořídit zdravotnickou váhu, která je ale několikanásobně dražší.

Plně elektronické váhy pomohou při dietě

Oblibu si rychle získávají váhy digitální víceúčelové, které mají celou řadu funkcí a hlavně dovedou díky zabudovanému počítači zjistit množství tělesného tuku v těle. Do paměti takové váhy je možné zadat i několik osob a průběžně kontrolovat změny naměřených údajů.

Váha s měřením spotřeby kalorií je skvělou pomůckou při dietě.

FOTO: AEG

Množství tělesného tuku se stanovuje i zadáním věku, pohlaví a výšky. Stejně zjistí i množství vody v těle. Podle toho je pak možné optimálně upravit svůj pitný režim.

Váhy s USB vstupem

Modely nové generace pak obsahují i USB vstup, na váze si můžete nastavit i své jméno a heslo, díky kterým se nikdo nedostane k vašim osobním údajům. Kvůli elektrickému systému se ale nedoporučuje užívat víceúčelové váhy osobám s kardiostimulátory či s jinými implantovanými lékařskými elektronickými přístroji.

Osobní váha Smartfit s USB vstupem umožňuje analýzu naměřených dat v počítači. Přijde cca na 1 500 Kč.

FOTO: Zelmer

Váha může být i vkusnou dekorací v bytě, stačí ji sladit s ostatním vybavením. Do minimalistického bytu skvěle zapadne jednoduchá chromovaná váha nebo váha z tvrzeného skla. Do romantičtějšího interiéru volte váhu s bohatším dekorem.

Nejpřesněji váží jednobodovky

Nejpřesnějšími vahami jsou jasně digitální jednobodové. Mají jen jedno čidlo, které je umístěno uprostřed váhy, naměřená hmotnost hmotnost se díky tomu nemusí rozkládat a upravovat do více čidel, a tak se odstraní nepřesnosti.

Váhy v retro stylu ocení milovnící historie.

FOTO: Novinky.cz, Tanita, OBH Nordica

Skleněné váhy s ornamentem jsou zajímavou dekorací do interiéru koupelny, stojí cca 600 Kč.

FOTO: Novinky.cz, ETA

Váhy jsou jedním z nejlepších pomocníků při redukční dietě, ocení je sportovci i lidé se zdravotními problémy.

Anketa

Stačí vám obyčejná mechanická váha?
Ano, víc fukncí není třeba.
53,3 %
Určitě, hlavně je levná.
2,6 %
Ne, potřebuji váhu s měřením tuku v těle.
6,3 %
Nestačí, dávám přednost váze s více funkcemi.
37,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 869 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám