Hlavní obsah

Nejnovější módní trendy pro naše nejmenší

Právo, Jana Tomsová

Maminky dobře vědí, že pěkně oblečená mrňata jsou pro ně spolehlivou ozdobou, za kterou se každý otočí. Malé dítě je roztomilé, může být ale ještě víc. Není tím však řečeno, že z něj vypěstujeme protivnou primadonku.

Článek

Větší pozornost se pochopitelně upírá k holčičkám, které nezanechá zrcadlo v klidu, jen co se postaví na nožky. Je na mamince, aby se tento přirozený sklon vyvíjel tak, jak má. Psychologové například doporučují nepřehánět to s růžovou barvou, která může mít až jakýsi diskriminující podtext.

:.Barvy nemusí přímo křičet, aby působily vesele. Hodně ale záleží na jejich příjemném sladění. Anna Victorie, tričko 499 Kč, kraťasy 619 Kč, legíny 419 Kč FOTO: Anna Victorie

Odraz světa dospělých

Móda pro nejmenší přebírá mnoho prvků, které návrháři přisoudili starším generacím.

V miniatuře působí půvabně a úsměvně.

„Pulci“ rodu ženského vypadají v tunikách jednobarevných i s potiskem rozhodně zajímavěji než s přemírou medvídků, kačenek apod.

Legíny doplňují takřka vše a vejde se do nich podle potřeby i zadeček naducaný plenami. Troška volánků zase odpovídá požadavkům jarní a letní módy.

:.Oranžové tričko úplně září. Anna Victorie, 359 Kč - vpravo. Zajímavě vypadají legíny v délce capri a přes ně krátké kalhoty s tunikou. Neckermann, vše po 249 Kč - FOTO: Archiv firem Neckermann a Anna Victorie

:.Švihácký model pyžama se hodí také jako oblečení k hrám. Bonprix, 349 Kč. Mikina z vlny merino je vhodná pro citlivou pokožku dětí. Icebreaker, 750 Kč. Oblečení jako pro velké chlapy. Anna Victorie, tričko s límečkem a košile po 449 Kč, džíny 869 Kč

Chybět nesmí džínové oblečení, pro děvčátka často doplňované barevnou výšivkou nebo živými bavlněnými lemy.

Budoucí lamači ženských srdcí se podle návrhářů mají už od nejútlejšího mládí učit nenucené sportovní eleganci, kterou nyní představují trička s dvouvrstvým efektem, mikiny s kapucí a džíny nebo jiné kalhoty s nakládanými kapsami.

:.Pohodlné oblečení z čisté bavlny je vybaveno dostatkem kapes a nechybí mu ani praktická kapuce. Triko 199 Kč, pletený kabátek 399 Kč - vlevo. Vrstvené oblečení je nenahraditelné. Kalhoty 299 Kč, chlapecké tričko 149 Kč, dívčí tričko a bolerko po 129 Kč. - FOTO: Archiv firmy Quelle

Ovšem ze všeho nejdůležitější je zajímavé sladění barev a popřípadě i vzorů. Momentálně ale mezi ně nepatří ani odstíny hodné semaforu, ani křiklavé potisky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám