Hlavní obsah

OBRAZEM: Nejkrásnější večerní róby z udílení Oscarů

– LOS ANGELES

Největší hollywoodské hvězdy se v neděli večer při udílení Oscarů představily v kultivovaných, ale přitom nepokrytě honosných modelech, mezi nimiž převládaly světlé, často asymetrické šaty a nápadné náhrdelníky.

Foto: Profimedia.cz

Úzké siluety při udílení Oscarů - zleva: Jenifer Anistonová, Natalie Portmanová, Anne Hathawayová

Článek

"Když se rozhlédnu kolem, žádnou změnu nevidím," prohlásil na červeném koberci světoznámý módní návrhář Valentino, podle něhož by byla jakákoli zdrženlivost u oscarových modelů špatným znamením.

Módní experti označili ceremoniál za návrat k čistému, sofistikovanému hollywoodskému stylu. Klasiky se držely i vítězka hlavní ženské herecké kategorie Kate Winsletová či hvězda nejlepšího filmu Milionář z chatrče Freida Pintová.

Winsletová dosáhla svého retro vzhledu róbou ze šedomodrého saténu a černého tylu na jedno ramínko od Yvesa Saint Laurenta, která byla podle jejích slov "docela pohodlná", dozadu sčesanými vlasy a diamantovými náušnicemi. Pintová se rozhodla pro střední odstín modré - její šaty pošité korálky s jedním průsvitným rukávem navrhl John Galliano.

:.Hvězdou večera byla jednoznačně Kate Winsletová.foto: Profimedia

Barvou večera se staly odstíny bílé

Ve velkolepých bílých či krémových šatech bez ramínek přišly Penélope Cruzová, která získala Oscara za nejlepší výkon ve vedlejší roli ve filmu Woodyho Allena Vicky Cristina Barcelona, i Taraji Hensonová nominovaná ve stejné kategorii za snímek Podivuhodný případ Benjamina Buttona. Cruzové šaty, ručně vyšívané a protkané zlatými nitkami, pocházejí z 50. let a jsou produktem módního domu Balmain.

:.Penelope Cruzová sklidila se svou róbou obrovský úspěch.foto: Profimedia

Další kandidátka na cenu akademie pro nejlepší herečku Anne Hathawayová zvolila model od Armaniho v barvě šampaň, posetý flitry, který měl podle stylistky Jennifer Fisherové "dokonalé kouzlo starého Hollywoodu". Když byla herečka na červeném koberci dotázána, proč si vybrala právě tuto róbu, zvýrazněnou dračí broží na zádech, odpověděla výmluvně: "A vy byste si nechtěla vzít tyto šaty na sebe?"

Na světlou barvu vsadila také módní ikona Sarah Jessica Parkerová se svými přepásanými, světle peprmintově zelenými šaty od Diora.

:.Princeznovský model a Sarah Jessica Parkerováfoto: Profimedia

Návrat robusních náhrdelníků

Mezi šperky vzbudily největší vzrušení robustní náhrdelníky kandidátek na Oscara za vedlejší roli Hensonové a Amy Adamsové, které navrhl Fred Leighton. "Díkybohu, náhrdelníky se vracejí do Hollywoodu," radoval se módní expert Michael O'Connor.

Pozornost přitahoval i diamantový přívěšek ve tvaru pavouka na náhrdelníku Melissy Leové, nominované na cenu pro nejlepší herečku, a fotografie čivavy, kterou si kandidát na Oscara pro nejlepšího herce Mickey Rourke pověsil na krk i na klopu saka. "Chtěl jsem si ji vzít s sebou doopravdy," prohlásil Rourke o feně, která před několika dny zemřela.

:.Opravdu okouzlující šaty Miley Cyrusovéfoto: Profimedia

Ani muži nezaháleli

Rourke patřil mezi muži k nejnápadnějším i svým oblečením. Oblek v barvě slonové kosti od Jeana Paula Gaultiera doplnil slunečními brýlemi a černou vestou bez kravaty. Philip Seymour Hoffman, nominovaný za vedlejší roli ve snímku Pochyby, se jako většina ostatních mužů držel černé klasiky, ke smokinku si však natáhl na hlavu pletenou čapku.

Módním omylem večera byla pro stylistku Fisherovou jasně červená futuristická róba Heidi Klumové, k níž si topmodelka vzala mohutné diamantové náušnice a náramky. "Vypadalo to jako oblek ze Star Treku," usoudila Fisherová.

:.Zleva: Reese Witherspoonová, Nicole Kidmanová, Heidi Klumováfoto: Profimedia

Jiným se zase nelíbila ve střízlivě černém modelu bez ramínek a s jasně zelenými náušnicemi Angelina Jolieová. "Angelina Jolieová je vždy krásná, ale v těchto černých šatech vypadá nudně. Pro Oscary jsou příliš nevýrazné a depresivní. Doufala jsem, že si na sebe vezme nějaké veselejší barvy, něco neobvyklého," zkritizovala ji stylistka Mary Alice Stephensonová.

Reklama

Související témata:

Související články

Módní výstřelky a trendy do tělocvičny

Rozhodnutí brát cvičení vážně, a ne o něm pořád jen mluvit, je zapotřebí odměnit. Nikoli ovšem posledním dortíčkem na rozloučenou se špatnou životosprávou,...

Výběr článků

Načítám