Hlavní obsah

VIDEO: Styl a Kabo vyvrcholil přehlídkou a vyhlášením návrháře sezóny

Novinky, jky,hu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nejlepší módní návrhářkou sezóny se stala Petra Krahulcová z Valašských Klobouk. Na brněnských veletrzích Styl a Kabo ve středu převzala titul Top Styl Designer únor 2009. V konkurenci dalších sedmi finalistů z Česka a Slovenska uspěla se svou kolekcí pánské módy Conversation peace. Veletrh završil gala večer s módní přehlídkou vystavovatelů, mezi nimiž nechyběla ani jména mnoha známých značek.

V Brně probíhal 33. mezinárodní veletrh Styl a Kabo Video: ČTK

 
Článek

"Mám z toho obrovskou radost, vůbec jsem to nečekala. Účastníci soutěže byli hodně dobří, počítala jsem s tím, že to vyhraje někdo jiný," řekla po vyhlášení výsledků nová královna módy Petra Krahulcová, která si pánskou módu oblíbila pro hru s tvarem a konstrukcí obleku a jistou logičnost.

:.Pánská kolekce Petry Krahulcové Foto: BVV

Vítězná kolekce se však podle jejích slov nerodila zrovna lehce. Během dne autorka pracovala na plný úvazek v obchodě, kdy u Paul Smith prodávala obleky, po večerech a nocích se věnovala své autorské práci. "Byla to hodně těžká práce, ale čím těžší byla, tím víc mě bavila. Mám úžasný pocit z toho, že se všechno vrátilo a že to stálo za to. Každou minutu jsem si naprosto užila," usmívala se vítězka.

Krahulcová šila i pro Madonnu

Podle ČTK Krahulcová na svých webových stránkách uvádí, že šila pro takové hvězdy jako Madonna, Gwyneth Paltrowová nebo Gwen Stefaniová.

Než se k tomu dostala, vystudovala nejprve střední školu uměleckoprůmyslovou v Uherském Hradišti a pak pražskou Vysokou školu uměleckoprůmyslovou. Po roce v Praze odcestovala do Anglie, kde studovala na Kingstonské univerzitě v ateliéru módní tvorby.

:.Pánská kolekce Petry Krahulcové Foto: BVV

"Chtěla jsem se naučit, jak se používají pastelové barvy a jak se kombinují," vysvětlila Krahulcová. "Také jsem chtěla víc proniknout do klasického, pánského střihu. Britské krejčovství je pořád hodně silné, od anglické krejčoviny se stále máme co učit. Anglie mě ovlivnila především barvami a tvarem, citem pro pánskou módu," shrnula návrhářka, která žije v Angii doposud a už se těší na příští kolekci, v níž se chce inspirovat letectvím.

Konkurence se také věnovala mužům

Krahulcová tentokrát nebyla jediná z finalistů, která se věnovala mužům. Pánské oblečení se objevilo i v několika dalších kolekcích, což nebývá v případě soutěže Top Styl Designer zcela zvykem. Letošními finalisty byli Pavel Křivánek s kolekcí Pocta Brunn, který se jako jediný soutěže účastnil už v minulosti, Lubomír Valdhans, Veronika Lokajíčková, Petra Ptáčková, účastnice loňského Designbloku Kristina Píchová a slovenské návrhářky Lenka Sršňová a Soňa Zajacová. Informovala o tom ČTK.

:.Slavnostní večer moderovala Iva Pazderková

 :.Kolekce svatebních šatů Venus Bridal Foto: BVV

:.Přehlídka modelů značky William and Delvin Foto: BVV

:.Kolekce Andrea Martiny Foto: BVV

:.Kolekce značky Sanu Babu

:.Kolekce návrhářky Anny Marchetti

Reklama

Výběr článků

Načítám