Hlavní obsah

Vlastní nehty jsou opět trendy, umělé jsou již na ústupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Umělé gelové nehty, hit několika posledních sezón, postupně mizí ze scény. Podle odbornic manikérky dávají stále častěji přednost péči o vlastní nehty zákaznic. Také proto upřednostňují kratší nehty proti dlouhým. Z barev jsou pak velmi oblíbené tmavé odstíny.

Článek

"Nehty by podle posledních trendů neměly přerůstat přes prsty a měly by korespondovat s tvarem prstů. Žádné špice ve stylu 60. let ani lopatky, je to nejen nepraktické, ale nemusí to být ani moc zdravé," vysvětluje manikérka a lektorka manikúry Marcela Mořkovská.

Doplnila, že špatně provedená manikúra může mít velmi nepříjemné a dlouhodobé následky. Výjimkou není ani plíseň nehtů. Zákaznice po neodborném ošetření v jednom salonu málem dostala sepsi, uvedla Mořkovská s tím, že nejdůležitější při manikúře je hygiena. Nezbytná je hlavně dezinfekce nástrojů, připomněla.

Umělé nehty zhoršují kvalitu vlastních nehtů

Ani umělé nehty k dobrému stavu nehtů právě nepřispívají. Postupně jak se vlastní nehty pilují, slábnou. Při dlouhodobém používání umělých nehtů tak kvalita přírodních výrazně klesá. Manikéři už to pochopili a čím dál častěji přesvědčují zákazníky, aby umělé nehty nahradili vlastními.

Doplnit je mohou různé aplikace, které jsou stále velmi módní. Jsou to například potisky, spíš ale než třeba kytičky nebo kraslice jsou teď v kurzu geometrické tvary. Některé nehty mohou ozvláštnit například kamínky. Nic se ale nesmí přehánět, vše se teď zkrátka podřizuje přirozenému vzhledu, konstatovala Mořkovská.

Reklama

Související témata:

Související články

Co dělat s nehty, které se lámou

Určitě mám nedostatek minerálů a vitamínů. Tak si bankovní úřednice vyložila své potíže s lámajícími se nehty. Tři měsíce poctivě užívala polyvitamínový...

Lakování potřebuje čas

Také se rozčilujete, že vám ani sebelepší lak na nehty nevydrží týden, jak výrobce slibuje? S největší pravděpodobností však chyba nespočívá v nekvalitním...

Experimentální manikúra - lakům odzvonilo

V dnešní době nemusíte mít ruce upravené a nenápadné s monotónním lakem. Když své nehty svěříte do péče odborníka, výsledek může být překvapivě efektní....

Výběr článků

Načítám