Hlavní obsah

Jarní kolekce návrhářky Pilařové dýchá čistotou i extravagancí

Módní návrhářka Petra Pilařová ve svém butiku představuje modely pro jaro 2009. Její šaty dýchají elegancí, čistotou i extravagancí. "Čeští návrháři by se pomalu měli začít srovnávat s těmi cizími. Já se cenami přizpůsobuji všem zákaznicím. Nemusí se tedy bát toho, že by to bylo moc drahé," prozradila svůj recept na úspěch u českých zákaznic.

Článek

Mladá designérka Petra Pilařová se nebojí konkurence - její salon se nachází v těsném sousedství luxusních butiků v Pařížské ulici. Obchod je otevřen již od ledna a módní přehlídka na počátku února dala zelenou její jarní kolekci. Modely s geometrickými vzory předvedly Radka Kocurová, Lucie Váchová nebo Hana Mašlíková.

.: Modelky (zleva) Aneta Sychrová, Lucie Váchová, Hana Mašlíková a Radka Kocurová na slavnostním otevření nového módního salonu návrhářky Petry Pilařové foto: ČTK/Jan Třeštík

Petra Pilařová prezentovala svou tvorbu na módních akcích Prague Fashion Week, Svatební šaty roku nebo na brněnském veletrhu Styl a Kabo, kde byla třikrát nominována na titul Top Styl Designer. Pilařová vystudovala Střední průmyslovou školu textilní v Ústí nad Orlicí. Magisterský titul pak návrhářka získala na katedře výtvarné kultury na Západočeské univerzitě v Plzni.

"Snažím se dělat šmrncovní, elegantní a čistou módu s nádechem extravagance," uvedla třicetiletá Pilařová, která se v Pařížské ulici nebojí čelit konkurenci světových značek.

.: Módní návrhářka Petra Pilařová se ceny svých návrhů snaží přizpůsobit nárokům  českých zákaznic.Foto: Vendula Fantová, www.petrapilarova.cz

Kostýmek z dílny Petry Pilařové vyjde do deseti tisíc korun. Za velkou večerní róbu mohou zákaznice zaplatit i desítky tisíc korun. "Cena záleží na materiálu a na střihu, ale dá se přizpůsobit každému rozpočtu," řekla Pilařová.

I v módě se prý projevila finanční krize. "Jsem z Kutné Hory, kde jsou následky krize větší. Lidé se bojí o práci. I z tohoto důvodu jsem volila větší město," dodala návrhářka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám