Hlavní obsah

Herečka Lisa Kudrowová: Už jako malá jsem byla třídní komediant

Právo, Jana Rovenská

Rodačka z Kalifornie, kterou si milióny fanoušků oblíbily v Přátelích v roli potrhlé Phoebe, se po dotočení seriálu usadila na stříbrném plátně, ale letos se Lisa Kudrowová (45) na obrazovku vrátí.

Článek

Podepsala totiž smlouvu na moderování americké verze britské TV show Kdo si myslíte, že jste?, která známým osobnostem pomáhá v jejich snaze najít místo, odkud pocházejí, a dát dohromady rodokmen. Lisa, jejíž otec je původem z Polska, nedávno přiletěla do Gdaňska, aby na novém dokumentárním pořadu začala pracovat.

K Přátelům a roli Phoebe Buffayové jí už v roce 1992 otevřela dveře jejímu naturelu blízká role střelené servírky Uršuly ve známé situační komedii Jsem do tebe blázen a jistě i úspěšné komedie, ve kterých hrála po boku hollywoodských es, jako byly snímky Přeber si to (1999) s Robertem De Nirem, Zavěste, prosím (2000) s Dianou Keatonovou a Meg Ryanovou či Šťastná čísla (2000) s Johnem Travoltou.

Od dotočení Přátel v roce 2004, nepočítáme-li její roční účinkování v seriálu HBO The Comeback (2005), si Lisa zahrála v dalších dvou zdařilých komediích - v PS: Miluji tě a v Kabluey - plodný pro ni bude i letošek. To ji uvidíme s Ryanem Reynoldsem v komedii Papírový muž a s čokoládovým krajanem Donem Cheadleym v Hotelu pro psy.

Komediální talent dostala Lisa od sudiček

Původně sice začala studovat na newyorské Vassar College psychobiologii, aby mohla dělat v lékařském výzkumu se svým otcem Leem. Zůstalo však jen u bakalářského diplomu, zvítězilo herectví. Mohla za to šťastná náhoda, kdy jí bratrův přítel, komediant Jon Lovitz, umožnil zúčastnit se populární televizní show Saturday Night Live. Byl Lisou nadšený a doporučil ji do komediálního souboru Groundlings. V roce 1898 se stala jeho členkou, zanedlouho ocenila Lisin talent televize i film.

„Vím, že se říjaká, že dělat humor je to nejtěžší, pro mě byl ale úplně samozřejmý. Už jako malá jsem byla třídním komediantem, ráda jsem si vymýšlela groteskní situace, cítila jsem se v nich naprosto přirozeně. Časem to, díky bohu, dostalo nový rozměr,“ říká dnes s úsměvem Lisa, která boduje i na www.lstudio.com

terapeutka v improvizační komedii nazvané Web Therapy.

Volné dny tráví výhradně s desetiletým Julianem a se svým francouzským manželem Michelem Sternem (39), reklamním manažerem. Na jejich svatbě v roce 1995 byli už všichni Přátelé. Tehdy Lisa svěřila magazínu People: „Bylo mi jednatřicet a byla jsem panna. Držela jsem se matčiny rady, která mi řekla, že manželovi lepší dar dát nemohu.“

Michel to jistě ocenil, protože tato dvojice patří i po třinácti letech ke spokojeným hollywoodským manželstvím. Největší radost jim dělá syn. „Z našeho Juliana bude nejspíš po tatínkovi reklamní agent nebo obchodník. Zjišťuji to pravidelně o Halloweenu, kdy chodí s kamarády koledovat. Nedělá to pro čokoládu, kterou nejí, podle mě jen rád chodí do cizích domácností, baví ho mluvit s neznámými lidmi a něco od nich vymámit,“ říká Lisa.

Nedávno prozradila, jak prožívají společné víkendy. „Nerada vařím, a tak často chodíme do restaurace. Naštěstí na Sunset Boulevardu v Západním Hollywoodu vznikají pořád nové. Všichni také máme rádi společnost, proto k nám pravidelně zveme hosty. Vždycky objednám firmu, která vše perfektně připraví.

Když není hezky, jdeme s Julianem na bowling nebo na nějakou kulturní akci. Naposledy jsme byli na festivalu Uměním lze vyjádřit vše, kde byla spousta nejrozmanitějších uměleckých činností hlavně pro děti, ale užili jsme si to všichni.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám