Hlavní obsah

VIDEO: Přehlídku Beaty Rajské rozzářily originální šperky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásné modelky oděny do nápaditých modelů doplněných originálními, skvostnými šperky. Přesně takhle to vypadá, když se spojí sklářské a bižuterní řemeslo Jablonexu a kreativita módní návrhářky Beaty Rajské.

Blyštivá přehlídka Beaty Rajské a JablonexuVideo: ČTK

 
Článek

Přehlídka Jablonexu a Beaty Rajské zajisté zasáhne plesovou sezónu a celý další rok. V kurzu budou výrazné náušnice a náramky, řetízky a náhrdelníky naopak ustoupí do pozadí, popsal nové trendy designér Jiří Šebesta.

"Na jaře a v létě budou stále oblíbené brože, které jsou tvořeny z velkých kamenů, perel nebo mají květinový základ," řekl Šebesta s tím, že motiv květin se bude objevovat i na sponkách. Módní budou také elastické náramky. "Mohou být jednořadé i objemnější. Nám se osvědčilo vyrábět jednoduché náramky, které si zákaznice podle vlastní fantazie zkombinuje," doplnil.

Nejlepší české modelky

Trendy bižuterii a modely návrhářky Beaty Rajské předvedly například Miss ČR Zuzana Jandová nebo Česká vicemiss 2006 Mirka Košťanová, která se na mole ukázala v něžných květovaných šatech s fialovými doplňky.

Před svěží jarní a letní kolekcí má přednost bižuterie s milostnou tematikou. "Na Valentýna máme připravenu bižuterii tvořenou z perlí nebo ve tvaru srdíčka v něžných pastelových barvách nebo výrazné červené," popsal Šebesta. Tato oblast se podle něj trendy neřídí. "Vždycky tam bude romantická barva i provedení, které budou symbolizovat co jeden k druhému v partnerském vztahu cítí," myslí si Šebesta.

Šperk musí odpovídat pleti

Dodal, že světové trendy v bižuterii mají sice společný základ, každá země ale konkrétnímu designu vtiskne vlastní charakter. "Každá země má své specifikum. Každý národ má určité předpoklady, aby pro něj byla barva lichotivá. Třeba národy s bílou pletí jako Angličané či severské státy si vybírají teplé barvy, odstíny růžové a fialové, které jdou nejen k pleti, ale i k jejich ryšavým vlasům," dal příklad designér.

České zákaznice jsou podle něj čím dál kreativnější. "Zdá se mi, že ustupuje trend, že když něco nosila jedna dáma, tak to ve stejném stylu musela mít i druhá. Těší mě, že se projevují zákaznice, které daleko více dají na vlastní pocit. Daleko méně se hledí na to, aby se prodalo jednoho vzoru víc. Individualita se začíná hodně projevovat," uzavřel Šebesta.

Reklama

Související témata:

Související články

Móda pro zimní dovolenou hýří barvami

Vybavit se na zimní dovolenou, ať už na horách nebo kdekoli jinde, není žádná legrace. Hlavně pokud jde o finance. Naštěstí se ale móda v této kategorii nemění...

Punčochy patří i do mužského šatníku

Punčochy patří i do šatníku mužů, hlásá webová prezentace, která nabízí celou řadu fotografií, návodů a odkazů na prodejce punčoch pro pány. Bohaté ilustrace...

Výběr článků

Načítám