Hlavní obsah

Punčochy patří i do mužského šatníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Punčochy patří i do šatníku mužů, hlásá webová prezentace, která nabízí celou řadu fotografií, návodů a odkazů na prodejce punčoch pro pány. Bohaté ilustrace dokazují, že punčochy různých barev a vzorů jsou vhodným doplňkem mužského outfitu. Navíc v New Yorku, Londýně či třeba Berlíně už je o ně obrovský zájem.

Článek

Po staletí byly punčochy součástí evropského šatníku mužů a jako dítě je měl na sobě snad každý. Soudobý metrosexuál bez punčoch je v podstatě dinosaurem. 

Punčochy ale mohou volit v tělové barvě pod svůj oblek také byznysmeni, poskytují stejné pohodlí a zateplení jako jejich ženským protějškům. Navíc zpevní postavu. Odvážní a mladší pánové zase mohou vsadit na pestřejší vzory, které si vezmou ke krátkým kalhotám a odhalí tak lýtka, jež v punčochách mohou připomínat třeba tetování.

Idolem je Batman

Průkopnicí pánských punčoch byla Deborrah Ashleyová, ředitelka společnosti Luxelegwear, která první řadu pánských punčoch navrhla v roce 2005. Pilotní projekt měl obrovský úspěch, takže o čtyři léta později už vyrábí punčoch kolem třinácti řad. A většinou se po uvedení do nabídky ihned vyprodají.

:.Správný pár by měl ladit se vším všudy. Foto: e-mancipate.net.

Podle Ashleyové pomáhají nošení punčoch filmy, jako je Spiderman či nejnověji Batman. „Před tím filmem to byly objednávky ve velkých objemech… bylo to téměř jako záležitost skrytého spolku, ale teď už máme spousty zcela nových zákazníků, co si kupují jen pár kusů,“ uvedla Ashleyová pro New York Daily News.

Mnozí pánové volí punčochy ze zdravotních důvodů jako zateplení, jiní při atletice, některým pomáhají s žilami a jiní jimi zpevňují svou postavu. „Nošení punčoch je docela snadné. Nevěřte ničemu, co vám o tom napovídaly ženy,“ uvádí propagátorský web.

:.Punčochy už nejsou jen dámskou záležitostí. Foto: e-mancipate.net.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám