Hlavní obsah

Američanky si mohou zaregistrovat plesové šaty

– WASHINGTON

Nejedna žena stráví týdny hledáním, než se jí podaří najít perfektní plesové šaty. Nic ji proto nerozhodí víc, než když pak během slavnostního večera, spatřila jinou ženu, oblečenou v tentýž model. Nová internetová stránka www.dressregistry.com chce podobným společenským faux-pas zabránit tím, že dámám umožní registrovat šaty, do kterých budou na konkrétním večírku oděny.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Registrace plesových šatů předchází tomu, že se budete muset celý večer soustředit na to, abyste nepotkala "tu ve stejných šatech".

Článek

Na stránkách je možné zadat barvu a délku šatů, tvar výstřihu a další detaily, včetně jména návrháře. Dokonce na ně lze vložit i fotku šatů.

Za projektem stojí překvapivě muž. Andrew Jones nápad dostal, když jeho žena cestovala z floridské West Palm Beach, kde žijí, až do New Yorku, aby si na charitativní večírek koupila šaty, které nikdo jiný mít nebude.

"Dal jsem si dvě a dvě dohromady a řekl: 'Myslím, že by nám s tím mohla pomoci technika,'" uvedl Jones, dvaačtyřicetiletý poradce v automobilovém průmyslu.

Převlékat se narychlo musela i první dáma Ameriky

Riziko, že potkají na večírku dámu ve stejných šatech, ženy zneklidňuje. Největší hollywoodské hvězdy dobře vědí, že v takovém případě se jejich šaty nevyhnou srovnání na stránkách bulvárních magazínů. I prezidentova choť Laura Bushová se jednou musela velmi rychle převlékat, když při udílení vyznamenání v Kennedyho centru v roce 2006 byla jednou ze čtyř žen ve stejných šatech.

"Když se to může stát první dámě, tak se to může stát každému," říká Jones. "V souvislosti s inaugurací (nového prezidenta) se mi to všechno v hlavě spojilo. Napadlo mě, že to bude výborná příležitost, kdy to vybalit."

Jonesovy stránky již navštívilo přes deset tisíc lidí a své šaty si na nich zaregistrovalo okolo sta žen. Většina zatím registrovaných kostýmů jsou klasické dlouhé večerní šaty, řada z nich s hlubokým výstřihem.

Prodejci ze specializovaných obchodů v okolí Washingtonu považují nápad s internetovými stránkami za neotřelý. Někteří si však myslí, že není bezchybný.

"Je úplně jedno, kolik lidí se registruje, vždycky se najde někdo, kdo to neudělá," říká LaShea Greenová z dámského krejčovství Saks Jandel v Marylandu.

Pokud na večírku dojde k tomu, že dáma spatří své "dvojče" oděné do stejných šatů, je podle Greenové důležité zachovat chladnou hlavu. "Přejděte k ní a pochvalte její výborný vkus," radí Greenová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám