Hlavní obsah

Herečka Anne Hecheová: jsem životní optimistka, která věří v lásku

Právo, Jana Rovenská

Ačkoli talentovaná Američanka z Ohia sklidila už nejedno ocenění za role na stříbrném plátně, k srdci jí víc přirostly televizní seriály. Před lety v jednom z nich jako herečka začínala a úspěch s nimi slaví dodnes. Ten zatím poslední, Muži na stromech, přinesl Anne Hecheové (39) i novou lásku.

Foto: Profimedia.cz

Původně jen kolegové ze seriálu Muži na stromech a nyní partneřii v životě James Tupper a Anne Hecheová.

Článek

Drobná blondýnka, kterou v Hollywoodu tři a půl roku pronásledovaly skandály o lesbické lásce s další známou herečkou Ellen DeGeneresovou, se po jejich rozchodu už k homosexualitě nevrátila. V roce 2001 si vzala kameramana Coleyho Laffoona (35) a porodila syna Homera (7). Vloni se s ním rozešla. Zakoukala se totiž do svého kanadského kolegy Jamese Truppera (43). Bylo to vzájemné.

James nedávno prozradil: „Annu zbožňuji a věřím, že to tak zůstane. Byli jsme si sympatičtí od začátku, což se zákonitě projevilo na obrazovce a okamžitě to zaznamenali i diváci, u kterých mělo naše duo hned úspěch. Po čase náš vztah přerostl v něco daleko hlubšího. Chodit jsme spolu začali ale až potom, co jsme se oba rozvedli.“

Je důležité přijmout svou orientaci

Homosexuální orientace Anne a její sourozence pronásledovala od dětství, kdy otec Don, sbormistr v kostele, umřel v pětačtyřiceti na AIDS. „Kvůli otci jsme to neměli jednoduché, do mých dvanácti jsme se například jedenáctkrát stěhovali. Pak onemocněl a umřel. Nedlouho po tom se nám při autohavárii zabil bratr. Matku Nancy to zničilo, sestra Susan byla ještě malá, vzala jsem tedy na sebe v rodině mužskou roli.

Z otcovy smrti, který homosexualitu tajil, jsem se poučila. Pochopila jsem, že pakliže nepřijmete svou orientaci, zničí vás to nejprve psychicky a nakonec vás to zabije. Proto jsem byla tak otevřená. Nechtěla jsem se skrývat s tím, že mě jednu dobu víc přitahovala žena. Dost možná, že jsem se jen chtěla víc vcítit do toho, co prožíval otec. Až později jsem pochopila, že mě to mohlo stát kariéru. Nebýt Harrisona Forda, který si postavil hlavu, že romantickou komedii Šest dní a sedm nocí (1998) natočí jen se mnou, měla jsem později nejspíš smůlu. Tehdy byla úplně jiná doba.“

Anne se našla v seriálech

Na to, že Anne má jen maturitu a herectví prakticky nestudovala, se v Hollywoodu prosadila velice rychle. Úspěch jí na začátku devadesátých let přinesl seriál Another World, ve kterém hrála dvouroli dvojčat - hodné a zlé, brzy na to přišly i celovečerní filmy.

K nejzajímavějším patří tři snímky z roku 1997, komedie Vrtěti psem, kde si zahrála s Dustinem Hoffmanem a Robertem De Nirem, akční thriller Sopka s Tommy Lee Jonesem a kriminálka z prostředí newyorské mafie Krycí jméno Donnie Brasco, v níž se představila s dalšími hollywoodskými esy, Al Pacinem a Johnnym Deppem.

O pár let později sekundovala dalšímu slavnému muži, Denzelu Washingtonovi, v dramatickém thrilleru John Q (2002). V posledních letech se však po seriálech Ally McBeallová a Plastická chirurgie orientuje spíše na televizní tvorbu.

Muži na stromech je seriál o skutečných lidech

O své seriálové roli poradkyně přes mezilidské vztahy v Mužích na stromech Anne říká: „Hrála jsem v řadě seriálů, ale tento je jiný. Není totiž vůbec negativní ani násilnický, je to seriál o lásce a naději, o skutečných lidech a vztazích mezi nimi, je to komedie, ze které musí mít každý příjemný pocit.

Hrát Marin Fristovou byla radost. Jsem totiž stejně jako ona životní optimistka, která věří v lásku, i v to, že máte-li ji najít, musíte ji nejprve objevit sami v sobě. Navíc se filmovalo v panenské aljašské přírodě, v místech, kde na jednu ženu připadá deset mužů. Tam psát knihu o mužích byla hračka,“ směje se Anne, která v roce 2001 sama vydala zajímavou autobiografickou knížku Call me Crazy (Mysli si, že jsem blázen). Napsala ji za šest neděl.

Vztahy jsou vždy komplikované

Když se jí ptali, jaký je recept na úspěšný milostný vztah, řekla: „Čím jsem starší, tím víc si uvědomuji, jak je riskantní někomu v této věci radit. Vztahy jsou vždycky komplikované a strašně moc záleží na obou jedincích, aby přežily. Je důležité, abychom se nezamilovali do toho, jak někdo vypadá, ale do jeho nitra. A co je pro mě vůbec nejdůležitější? Otevřeně mluvit o všem, a to nejen o tom krásném, ale i o tragédiích, které nás mohou potkat, o věcech, díky kterým lidsky rosteme,“ prozrazuje Anne.

Reklama

Související témata:

Související články

Václav Noid Bárta: Pěti let s Lucií nelituji

Rozvádějí se kvůli práci, jež je odcizila. Pracovat spolu ale chtějí dál. Muzikant Noid (28) a zpěvačka Lucie Bílá (42) zůstávají přátelé. Václav Bárta a Hana...

Výběr článků

Načítám